• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türksat'ın kirli çamaşırları Akit TV'de deşifre edildi!

Yeniakit Publisher
2016-02-08 20:37:00 - 2016-02-09 12:08:46

Türksat'ta neler oluyor? Hangi kanallar devleti zarara sokuyor? Ayrıntılarıyla birlikte dün akşam Akit TV Ana Haber Bülteni'nde deşifre edildi.

YENİAKİT.COM.TR - Türksat büyük bir skandal ile yeniden gündemde. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) müstehcen yayınlar yaparak yanıltıcı cinsel ürenler satan ve birçoğu yabancı ülke lisanslı televizyon kanalları için kapatma kararı aldı. Ancak Türksat söz konusu kararı uygulamadı.

RTÜK BİLDİRDİ, TÜRKSAT UYGULAMADI

RTÜK tarafından 29 Ocak’ta Türksat’a gönderilen bildirimde Best TV, CTV, Çay TV, Diyalog TV, Kapodokya TV, Melodi TV, Shopping TV, Star Shopping TV, Star Sinema, Süper TV, Yıldız TV, A Cinema TV, Animal Box, Arabesk Melodi, Atlas TV, Can TV, Cinemax TV, Civan TV, Club Max, Ezo TV, Full Aksiyon, M Ankara TV, Mastika Tv, Tarz Moda TV, THE Box TV, THE West TV, Tosun TV, Yeşil Vadi TV isimli kanalların yayınlarının durduruması gerektiğini Türksat’a tebliğ etti. Ancak resmi bildirimin yapılmasının üzerinden 10 günden fazla bir süre geçmesine rağmen Türksat hiçbir işlem yapmadı.

İZİNSİZ YAYIN YAPIYORLAR

Türksat’ın yayınlarını durdurmadığı söz konusu kanalların Türksat üzerinden başta İngiltere olmak üzere yabancı ülke lisanslarıyla Türkiye’ye yönelik yayınlar yaptığı biliniyor. Sıklıkla cinsel ürün reklamları yapan kanallarda başta Yeşilçam filmleri olmak üzere birçok yayının da izinsiz bir şekilde yayınlandığı bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

LİSANS ÜCRETİ DE ÖDEMİYORLAR

Özellikle İngiltere’den lisan alan bu kanalların RTÜK’ lisans ücreti ödemediği ve reklam gelirinden herhangi bir pay da paylaşmadığı ifade ediliyor. Kâğıt üzerinde kurulan şirketler üzerinden teknik ve mâli yeterlilik aramayan İngiltere’den 3-5 bin Euro karşılığında alınan lisanslar ile yayın yapan kanalların Türkiye’de yol açtığı maddi kaybın ise 100 milyon TL’yi aştığı vurgulanıyor.

SAVCILAR GÖREVE

Yanıltıcı reklam ve müstehcen yayınlar ile aile ve ahlâk yapısına zarar veren bahse kon ukanallarla ilgili yayın durdurma yaptırımının yanı sıra hukuki işlem de başlatılması bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23