• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türksat, TUSAŞ ve ASELSAN'dan ABD'ye çıkarma

Yeniakit Publisher
2017-03-08 10:58:00 -
Türksat, TUSAŞ ve ASELSAN'dan ABD'ye çıkarma

Washington'da 3 gün sürecek "Satellite 2017 Fuarı"nda stant açan 3 Türk firması son ürünlerini tanıtıyor

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Türksat, TUSAŞ ve ASELSAN, ABD'de başlayan dünyanın en önemli uydu iletişimi etkinliği "Satellite 2017 Fuarı"na katılıyor.

Başkent Washington'da, yarın sona erecek fuarda stant açan 3 Türk firması, 100'ü aşkın ülkeden 350 şirketin ve 14 bin ziyaretçinin yer aldığı etkinlikte son ürünlerini tanıtıyor.

Türkiye'nin tek uydu ve kablo TV operatörü Türksat'ın Genel Müdürü Cenk Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki sayılı operatörlerden biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bunun için yakın geleceğe yönelik yeni atılım ve yatırımlarının olduğunu belirten Şen, "Bu yatırımları doğru yapabilmek için uydu pazarının ne tarafa doğru gittiğini, doğru tespit etmemiz gerekiyor. Biz de bu düşünceden hareket ederek uydu sektörünün tüm büyüklerinin olduğu bu platformda yer almak istedik." dedi.

Şen, ayrıca üretici firmalardan son kullanıcıyla kadar katılımcılarla görüşerek Türksat'ın uluslararası uydu arenasındaki etkisini geliştirme fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TUSAŞ'ın Uzay Sistemleri Grup Başkanlığı Haberleşme ve Navigasyon Uyduları Program Müdürü İzzet Bayır ise 2012 yılından bu yana katıldıkları fuarda ilk Milli Yer Gözlem Uydusu GÖKTÜRK-2 ve Yer Gözlem Uydusu GÖKTÜRK-1, Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A ve TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi hizmetleri hakkında ziyaretçilerini bilgilendirdiklerini dile getirdi.

ASELSAN Uydu Yükü Programları Direktörü Alime Özyıldırım da bu seneki fuarda özellikle uzay alanındaki çalışmalarını tanıtma imkanı bulduklarını aktardı.

"Bu yıl ilk kez uzaya yönelik ürünlerimizi sergilemeye başladığımız için daha heyecanlıyız." diyen Özyıldırım, stantlarına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirtti.

Ayrıca Özyıldırım, dünyanın önde gelen diğer uydu üreticileriyle iş birliği görüşmeleri yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23