• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkmenlere müdahale olursa operasyon başlar

Yeniakit Publisher
2017-09-26 07:01:00 -
Türkmenlere müdahale olursa operasyon başlar

Çavuşoğlu, IKBY'nin yasa dışı referandumuna ilişkin “Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa askeri operasyon hemen olur” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) yasa dışı referandumuna ilişkin “Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa (Türkiye tarafından) askeri operasyon hemen olur” dedi. A Haber’e konuşan Çavuşoğlu, şunları diel getirdi: ”Bundan sonra bizim muhatabımız esas itibarıyla Bağdat’tır. Ayrıca şimdi bizim Irak ile ticaretimiz var. Ticaretimizi engelleyen veya yolda kamyonlarımıza, tırlarımıza, şoförlerimize yönelik bir şey olursa, onların güvenliğini sağlamak da bizim görevimiz. Yani uluslararası hukuktan doğan tüm haklarımızı kullanırız. Yine burada Irak, Bağdat yönetimiyle atacağımız adımlar olur, yine onlarla bugüne kadar birçok anlaşmamız var, askeri anlaşmamız var, askeri iş birliği anlaşmamız var, burada kamplarımız var. Dolayısıyla gelişmelere göre her türlü adımı atabiliriz.”

“Referandum yok hükmünde”

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı, IKBY’de düzenlenen referanduma ilişkin, “Bu referandum sonuçları bakımından yok hükmündedir. Gerek uluslararası hukuk, gerek Irak anayasası bakımından her türlü hukuki temelden ve meşruiyetten yoksun olan bu girişimi tanımıyoruz” açıklamasında bulundu.

IKBY’ye seyahat uyarısı

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı, “Irak’ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) dışındaki vilayetleri için daha önce yapılan seyahat uyarısının IKBY kontrolündeki Dohuk, Erbil ve Süleymaniye’yi de içerecek şekilde genişletildiğini” bildirerek vatandaşları uyardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23