• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkmen Dağı, İranlılara mezar oldu

Yeniakit Publisher
2015-11-29 08:12:00 - 2015-11-29 00:19:16
Türkmen Dağı, İranlılara mezar oldu

Bayırbucak Türkmenlerine karşı Rusya ile birlikte eli kanlı diktatör Esed katillerinin yanında saf tutan İran askerlerine Türkmen Dağı mezar oldu.

Stratejik öneme sahip Türkmen Dağı’nı ele geçirmek için Rusya’nın havadan ve denizden füzelerle, İran’ın ise karadan Esed’in katil sürülerine destek verdiği  saldırılarda, bir avuç Türkmen ve Ahrar Şammücahidleri,  işgal güçlerine ağır darbeler indiriyor.  Önceki gün, Lazkiye kırsalı ve Türkmen Dağı’na düzenlenen saldırılarda çok sayıda İran askeri hayatını kaybetti. Türkmen Dağı ve Lazkiye kırsalını savunan Türkmenler ile Ahrar Şam mücahidleri, çatışmalarda öldürülen İranlı askerlerin fotoğraflarını yayımladı. Fotoğrafta, hayatını kaybeden çok sayıda İran askerinin cesetleri görülüyor. Bu arada Suriye’nin Halep kentinde, muhaliflere karşı Esed güçlerinin safında savaşan İran Devrim Muhafızları 123. Tabur Komutanı Tuğgeneral Abdurrıza Muciyri’nin (53), çatışmalarda öldürüldüğü bildirildi. 

İRAN'DA CUMA İMAMI, RUSYA'NIN BAŞARILI OLMASI İÇİN DUA ETTİ

Öte yandan; Tahran’da geçici Cuma İmamı Ayetullah Ali Kermani, Rusya’nın Suriye’ye düzenlediği hava saldırılarında başarılı olması için dua etmesi büyük tepki topladı. Tahran Üniversitesi yerleşkesinde kılınan cuma namazı hutbesinde Kermani, Rusya’nın Suriye’ye düzenlediği hava saldırısıyla ilgili, “Allahu Teala, inşallah Rusya’ya DAEŞ’i yok etme konusunda daha fazla başarılar ihsan eder” duasında bulunmuştu. Kermani, bu saldırılardan sonra “Suriye’nin durumu iyileşiyor. Bir milyondan fazla Suriyeli mülteci, Rusya’nın hava operasyonlarından sonra topraklarına geri döndü” şeklinde savundu.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23