• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Türkiye'ye 'zeytin dalı' uzatmayacağız'

Yeniakit Publisher
2016-05-31 14:30:00 -
'Türkiye'ye 'zeytin dalı' uzatmayacağız'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'yle ilişkilerin düzelmesi için 'zeytin dalı' uzatmadıklarını belirtip öncelikle Ankara'dan özür beklediklerini vurguladı.

Lavrov Komsomolskaya Pravda gazetesine demecinde, "Türkiye'ye 'zeytin dalı' ya da başka herhangi bir 'dal' uzatacağımızı hiçbir zaman söylemedik. Neye dayanarak bunu söylüyorlar? Bizim söylediğimiz, Türkiye'nin özür dilemesi ve işlenen savaş suçu nedeniyle yaşanan kayıpları tazmin etmesi gerektiğiydi" dedi.

PUTİN'İN CÜMLELERİNİ HATIRLATTI

Sputnik'in haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki hafta Yunanistan'da yaptığı açıklamayı da hatırlatan Lavrov, "Putin de Ankara'nın önerilerini değerlendirmeye hazır olduğumuzu ancak bundan önce Türkiye'nin yapmakla yükümlü olduğu şeyi yapması gerektiğini söylemişti" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI HUKUKSUZLUK"

Lavrov ayrıca Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığını 'hukuksuzluk' olarak niteledi: "Türkiye'nin Irak'taki bu hukuksuzluğu sona erdirmesini talep ediyoruz ve talep etmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin eski başbakanı (Ahmet) Davutoğlu, Türk askerlerinin Irak'ın egemenliğini güçlendirmek için bu ülkede bulunduğunu söylemişti. Bize göre bu kabul edilemez bir tavır ve Türklerin yaptığı Batılı partnerlerimizin dikkatini hak ediyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23