• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin yarısına kentsel dönüşüm

Yeniakit Publisher
2016-10-09 19:46:00 -
Türkiye'nin yarısına kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileri ile İller Bankası (İLBANK) tesislerinde bir araya geldi.

Özhaseki, Deprem bölgesi olan Türkiye'nin yapı stoğunun çok kötü olduğunu, kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğunu belirten Özhaseki, "Bütün vatandaşlarımıza tavsiyem, mutlaka oturdukları binanın depremsellik, sağlıklı olup olmadığı açısından kontrol ettirmeleri." dedi.

 Bu kapsamda 2012'de Kentsel Dönüşüm Yasasının yürürlüğe girdiğini aktaran Özhaseki, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar 4 yıl içerisinde, gerek riskli alan gerek kentsel dönüşüm, gelişim veya yenileme alanı dediğimiz tarihi eserlerin de yıpranmışlığı neticesinde oluşabilecek yenileme noktasındaki çalışmalar veya tek başına riskli yapı çalışmalarında istediğimiz hıza ulaşamadık. Şu ana kadar yapılan bütün çalışmalar ancak 3 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiriyor. Bizim amacımız bu değil. Amacımız, en az Türkiye'nin yarısında kentsel dönüşümü gerçekleştirebilmek. Bunun için de bizim birtakım tedbirlerle yeni yasalar, yönetmelikler yapmamız, işi hızlandırmamız lazım." 

Bakan Özhaseki, deprem gelmeden bu tedbirlerin alınmasının elzem olduğuna işaret ederek, aynı zamanda inşaat sektörünün canlanması için hazırlıklar yapıldığını ve bunun önümüzdeki günlerde Bakanlar Kuruluna sunulacağını bildirdi. 

İstanbul'daki Fikirtepe, İzmir'deki Karabağlar Projesine değinen Özhaseki, bakanlık olarak bu sorunları çözmek için harekete geçtiklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- "İşleri çok hızlı bir şekilde yapılacak" 

Özhaseki, başka partililerden "AK Parti iktidarda, bakanlığa gittiğimizde bizim işimizi yapmazlar. O yüzden kentsel dönüşüme giremiyoruz." yönünde bahane uyduranlar bulunduğunu belirterek, "Açık ilan burada, hangi partili olursa olsun, eğer kentsel dönüşüm, yenileme yapmak istiyorsa, dosyası doğruysa bize getirdiği zaman emin olun bizde işleri çok hızlı bir şekilde yapılacak ve yardımcı olacağız. Kimse bu bahanelerle iş yapmaktan kaçmasın, bu bahanelerin arkasına sığınmasın." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümün uzun, zorlu bir süreç olduğunun altını çizen Özhaseki, belediye başkanlarının bu zorluklara hazır olması, birinci işi olarak görüp bunu devam ettirmesi gerektiğini, bunun milli bir görev olduğunu kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23