• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin resti korkuttu!

Yeniakit Publisher
2017-03-17 17:10:00 -
Türkiye'nin resti korkuttu!

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Türkiye ile bazı Avrupa ülkeleri arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, AB'nin Türkiye ile yaptığı göçmen anlaşması konusunda "Sakin olmalıyız, pragmatik olmaya çalışmalıyız ve Türkiye ile işbirliğine devam etmeliyiz. Çünkü göçmenler konusundaki anlaşma önemli" dedi.

Tajani, Türkiye ile bazı Avrupa ülkeleri arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Tajani, anayasa referandumunun ardından Ankara'nın "yeniden makul bir çizgiye dönmesini ve Avrupa'yla yapıcı ilişkilere sahip olmasını umduğunu" söyledi.

Ocak ayında AP Başkanı seçilen İtalyan politikacı bugün İtalya Devlet Televizyonu'nda (Rai) yayınlanan bir programa katıldı.

Tajani, Türkiye ile ilişkilerin sakinleşmesi ve "suların durulması" için çalışılması gerektiğini vurguladı.

REFERANDUM BİTİNCE...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'de devam eden referandum kampanyası nedeniyle durumun "hararetli" olduğuna dikkat çeken Tajani şöyle devam etti:

"Bu yüksek tonlar, ülke içinde Erdoğan'ın isteklerine desteği güçlendirmek için kullanılıyor. Referandum bitince Türkiye'nin yeniden makul bir çizgiye dönmesini ve Avrupa'yla yapıcı ilişkilere sahip olmasını umuyorum."

GERİ KABUL ANLAŞMASI KONUSUNDA TEMKİNLİ

Tajani, AB'nin Türkiye ile yaptığı göçmen anlaşması konusunda ise "Sakin olmalıyız, pragmatik olmaya çalışmalıyız ve Türkiye ile işbirliğine devam etmeliyiz. Çünkü göçmenler konusundaki anlaşma önemli" dedi.

TÜRKİYE REST ÇEKMİŞTİ

Hollanda ve Almanya'nın faşist tavrı sonrası Ankara'dan geri kabul anlaşmasının iptal edileceği yönünde açıklamalar gelmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23