• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin ilk ve tek 5 yıldızlı ofis binası!

Yeniakit Publisher
2017-04-05 21:44:00 -
Türkiye’nin ilk ve tek 5 yıldızlı ofis binası!

Sekiz uluslararası ödülü ve kısa sürede ulaştığı yüzde 60 doluluk oranı ile iş dünyasının yeni adresi olan AND Kozyatağı’nın iş güvenliği ve sağlığı alanındaki başarısı küresel çapta tescillendi! İngiltere merkezli British Safety Council’den “5 Star” alan AND Kozyatağı, “İş Sağlığı ve Güvenliği” alanında 74 tesis arasından bu sertifikayı almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk ve tek bina oldu.

Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul, referans projesi AND Kozyatağı ile uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. AND Kozyatağı, British Safety Council tarafından yapılan değerlendirme ile “İş Sağlığı ve Güvenliği” alanında 94.9 puanla Türkiye’nin 5 Star sertifikası almaya hak kazanan ilk binası oldu.

Söz konusu sertifika, AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta ve British Safety Council’in Türkiye partneri Doğa HSE Group Genel Müdürü Sertaç Güven’in katılımıyla AND Kozyatağı’nda düzenlenen toplantıda takdim edildi.

Çevreci, güvenli ve işlevsel

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta törende, iş güvenliği ve sağlığı alanında dünyanın en üst standartlarını temsil eden 5 Star sertifikası almaya hak kazanmaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve “Yola çıkarken, grubumuzun faaliyet gösterdiği alanlarda çevreye ve paydaşlarına duyduğu sorumluluğu, gayrimenkul alanına taşıyarak, sektöre örnek olmayı hedefledik. Kullanıcı dostu olan, verimlilik ve sürdürülebilirliğe odaklı bir yapının geliştiricisi olmak istiyorduk. Titiz seçim süreçlerinin ardından, uzman bir kadro ile çalışarak, atıl bir yapıyı, LEED Platin sertifikalı 8 adet ulusal ve uluslararası ödül sahibi, çevreci ve işlevsel bir yapıya dönüştürdük. Bina sakinlerinin güvenli bir ortamda çalışmasını sağlamak en üst sıradaki önceliklerimizden biriydi. 5 Star sertifikası da bu durumun en büyük kanıtı oldu. Bu sertifikayı Türkiye’de hak eden ilk ve tek bina olmaktan da mutluluk ve gurur duyuyoruz”  dedi.

66 Farklı Değerlendirme Kriterinden Geçer Not Aldı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Doğa HSE Group Genel Müdürü Sertaç Güven, törende ülkemizde de 5 Star derecesinde ödül alan bir organizasyon olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti ve şunları kaydetti: "Politika ve organizasyon, strateji ve planlama, saha uygulamaları, performans yönetimi, değerlendirme ve gözden geçirme" olmak üzere 5 ana başlık ve bunlara bağlı 66 alt başlığın değerlendirilmesini kapsayan BSC 5 Star İş Sağlığı ve Güvenliği Denetim Sistemi, organizasyonların bu konudaki yönetim sistemi ve uygulamalarının detaylı analizini içermektedir. Bu başlıklara ek olarak değerlendirme sırasında liderlik, üst yönetim taahhüdü ve sürdürülebilirlik kriterleri de göz önünde bulundurulmaktadır. 60 yıllık BSC bilgi birikimi, tecrübeli ve akredite DOĞA HSE Group uzmanlarınca gerçekleştirilen denetimlerin, kurumların iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının geliştirilmesinde, ulusal ve uluslararası iyi uygulamaların yerleşmesinde önemli etkisi bulunmaktadır.”

Yüzde 60 doluluk oranı

AND Gayrimenkul’ün “YAP-YAŞAT” felsefesi doğrultusunda tasarım ve geliştirme sürecindeki profesyonelliğini GRID bina yönetimi markası ile devam ettirdiğine de vurgu yapan Usta, bu yaklaşımın AND Kozyatağı’nı İstanbul’un en fazla tercih edilen ofislerinden biri haline getirdiğini söyledi. Ofisraporu.com, Arkitera gibi güncel ve saygın araştırmalarda AND Kozyatağı’nın İstanbul’un en iyi ofisleri arasında gösterildiğini söyleyen Usta, şunları kaydetti: “Bu başarımız iş hayatının tercihlerine de yansımış durumda. Metrekare kiralama bedelimiz ortalamanın üzerinde olmasına rağmen, binamızda yüzde 60 doluluk oranını yakalamış durumdayız. Ofis kiralama açısından durgun sayılabilecek bir dönemde yakaladığımız bu başarıda yönetim anlayışımız büyük rol oynuyor. Operasyonel verimlilik, kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve keyifli anların artmasını sağlama amaçlı uygulamalarımıza ek olarak kiralamalardaki karar verme sürecinde en çok ilgi çeken noktalardan biri de yönetim anlayışımız oluyor. Her ne kadar potansiyel ve mevcut kiracılarımızın karar mekanizması şirketlerin üst yönetimleri olsa da, bizim ana odağımız binamızda yaşayan kullanıcılar, orada iş hayatına yeni başlayan gençler, onların beklentileri. Bu bakış açımızın en güzel yansıması, artık geleneksel hale getirdiğimiz  ‘’Happy Monday’’ etkinliklerimiz oluyor. Bina kullanıcılarının katılımıyla her ay düzenlenen Happy Monday ile Pazartesi’ler AND Kozyatağı’nda sendromsuz bir şekilde geçiyor. Her ay farklı bir konsept ile hazırladığımız Happy Monday etkinleriyle, ‘’80’ler partisi’’, ‘’Sevgililer Günü’’ , ‘’Sokak Tatları’’, ‘’Kadınlar Günü’’ gibi hayatın içinden özel etkinlikler gerçekleştirdik. Bina yönetiminde kullanıcıların mutluluğu ve rahatı bizim için her şeyden daha önemli. Bu da tercih edilme sebeplerimizin başında geliyor.’’

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23