• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin en ünlü eğitim platformu yayında

Yeniakit Publisher
2017-11-15 15:52:00 - 2017-11-15 15:53:26
Türkiye’nin en ünlü eğitim platformu yayında

www.unlulerdenegitim.com, yılların tecrübelerini tüm deneyimleriyle kullanıcıların bir tık uzağına taşımayı amaçlıyor.

More Enstitü’nün kişilerin bireysel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği Türkiye’nin en ünlü eğitim platformu www.unlulerdenegitim.com’ un tüm detayları, 15 Kasım Çarşamba günü Feriye Palace’ta düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıklandı.

More Enstitü & ünlülerdenegitim.com Kurucusu Dr. Bülent Öz’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, More Enstitü & ünlülerdenegitim.com Kurucu Ortağı Dr. Oğuzhan Karagül ve More Enstitü & ünlülerdenegitim.com Proje Koordinatörü Pelin Elif Özkan’da katılım sağladı.

Eğitimde ‘dünya’ dili…

Dr. Bülent Öz ve Dr. Oğuzhan Karagül tarafından yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Türkiye’nin ilk ve tek eğitim startup projesi www.unlulerdenegitim.com, yılların tecrübelerini tüm deneyimleriyle kullanıcıların bir tık uzağına taşımayı amaçlıyor. Uzun süren Ar-Ge çalışmasından sonra yaklaşık 2 milyon TL’lik bir yatırım bütçesiyle hayat bulan proje; ikinci ve üçüncü etabıyla da ünlü simaları takipçileriyle buluşturmanın ötesinde kişisel eğitiminize önemli ölçüde destek olmak için Türkiye’nin ‘En Ünlü’ eğitim platformu sloganıyla ‘Eğitim’ tutkunlarını bekliyor. More Enstitü Eğitim & Danışmanlık Hizmetleri’nin inovatif bakış açısının yansıması olan  www.unlulerdenegitim.com, konunun uzmanı ünlüler tarafından hazırlanmış eğitim videolarıyla toplumsal gelişimde de önemli bir rol üstlenmeye hazırlanıyor. Portal, videolara çevrimiçi erişim imkanı sunarken farklı sektörlerde hayatımıza dokunan 33 ünlü simayla da takipçilerini buluşturuyor Ali Gültiken, Ali Tanrıverdi,  Aslı Altaylar, Ayça Törün, Aytuğ Kolankaya, Bahtiyar Engin, Burak Törün, Bülent Çolak, Bülent Korkmaz, Çağatay Öztürk, Didem Balçın, Ece Erken, Ece Vahapoğlu, Erkan Can, Ersin Düzen, Ezel Akay, Fatih Tekke, Fethi Karaduman, Fırat Aydınus, Güven Kıraç,  Harun Erdenay, İlker Ayrık, Levent Ülgen, Mahmut Balçın, Metin Tekin, Murat Şeker,  Nevşin Mengü, Orhan Kaynak, Ömür Gedik, Tümer Metin, Ümit Davala, Yunus Günçe ve Zafer Algöz gibi birçok ünlü ismin yer aldığı proje kapsamında, ‘Başarı İçin Kariyer Yönetimi’nden ‘Güzel Konuşmanın Şifresi’ne, ‘Etkili İletişim Teknikleri’nden ‘Performans Yönetimi’ne kadar birçok konu, kişisel eğitimine önem verenlerle buluşuyor. İlk 6 ayda toplam 200.000 tekil kullanıcının hayatına dokunmayı amaçlayan www.unlulerdenegitim.com, ilk etapta Türkçe, ikinci ve üçüncü etapta ise yabancı dilleri de sistemine ekleyerek eğitimde ‘dünya’ dili oluşturmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra 29,90 TL’ye ünlü birinden eğitim almanın yolunu açan www.unlulerdenegitim.com’un, ders sonunda eğitimi alan kişilere ‘o’ ünlü tarafından imzalanmış bir katılım belgesi gönderiyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dr. Öz: Kişisel gelişim sektörünün odak noktası aslında ‘insan’.

Lansman özelinde basın mensuplarıyla bir araya gelen More Enstitü & ünlülerdenegitim.com Kurucusu Dr. Bülent Öz, kişisel gelişim sektöründeki 15 yıllık bilgi birikimiyle www.unlulerdenegitim.com’u inşa ettiklerini söyledi. Kişisel gelişim sektörünün 1970’li yıllarda dünyada, 1990’ların başında ise Türkiye’de hız kazandığını söyleyen Dr. Öz, “Kişisel gelişim sektörü için bugün, gerek bu alanda yazılmış binlerce kitap, gerekse de birçok ilimizde hizmet veren uzmanlar bulunuyor. Eğitim kurumlarının da bu konuya dahil olmasıyla sektörün ülkemizde ciddi bir yer edindiğini gözlemliyoruz. Türkiye’de geçtiğimiz yıl 384 milyon kitap basıldı. Bu kitapların 280 milyonunu akademik yayınlar ve ders kitapları oluştururken, genel kategoride yer alan yaklaşık 100 milyon kitabın da yaklaşık 30 milyonunu kişisel gelişim kitapları ve eğitim çalışmalarından oluşuyor. Bu rakamlara baktığımızda Türkiye kitap ve internet pazarının cirosunun 400 milyon dolar olduğu tahmin etmek zor değil. Bu cirodan 35 milyon dolarlık payı ise kişisel gelişim sektörü alıyor. Ülkemizde önemi ve hızı her geçen gün artan kişisel gelişim sektörünün odak noktası aslında ‘insan’. Bu olgu sayesinde günümüzde eğitime yeni amaçlar, boyutlar ve işlevler yüklendi. Çünkü kişisel gelişim sektöründe, yetersiz hizmetin sonuçları son derece ağır olabilmektedir. Benzer şekilde kaliteli hizmet ise insanların gerek özel, gerekse iş hayatlarında fark yaratacak düzeyde, elle tutulabilir bir başarıyı doğurmaktadır.  Biz kurum olarak biliyoruz ki; toplumların gelişiminde en önemli öğe olan insanoğlu için biyolojik zaman aynı olsa da psikolojik zaman farklılık gösterebiliyor. Bunu bilerek yol almaya başladığımızda, eğitim noktasında hem kendimizin hem de yaşadığımız toplumun her katmanı için elimizi taşın altına koymuş oluruz” dedi.

 

15 yıldan bu yana yapmış oldukları kişisel gelişim eğitimlerini 3 temel öğeye dayandırdıklarını söyleyen Dr. Öz, bunların; Eğitmen Kalifikasyonu, Sınırlayıcı Zaman Yaklaşımı ve Akreditasyon Zorunluluğu olduğunun altın çizdi. Ünlülerdenegitim.com projesinin de bu bakış açının bir yansıması olduğunu aktaran Dr. Öz, “Biz, bu topraklarda yeni bir öykü yazmak, hiç olmayan ve konuşulmamış bir söylemle işimizi anlatmak istedik. Biz biliyoruz ki; eğitim sadece okullarla yürütülebilecek bir süreç değil. Sizi besleyecek ve hayata farklı bir perspektiften bakmanızı sağlayacak yeni notalar olmalı.”

Özkan: Eğitime önem veriyoruz

Projenin Koordinatörü Pelin Elif Özkan ise eğitim konusunda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir hassasiyet söz konusu olduğunu aktardı.  Çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra kendi eğitim ve kişisel gelişimimize de büyük ölçüde önem verdiğimizin altını çizen Özkan, “Biz biliyoruz ki toplumdaki rol modeller dünyada olduğu gibi Türkiye’de de örnek alınıyor. Hayat tarzımız ve kişiliğimiz hangi ünlüyü dinleyeceğimizi belirlese de ‘o’ kişilerin yaşanmışlıklarını birinci ağızdan dinlemek, bizim için yol gösterici olabiliyor. Aslına bakarsanız bu vizyon üzerine Ünlülerdeneğitim.com’u inşa ettik.  Oluşum felsefemizde ilk önce tüm Türkiye’yi akabinde tüm dünyada önemli bir ağ kurmak var. Bireylerin yer zaman ilişkisini gözetmeden istedikleri noktada videoyu seyrederek konunun farklı bir noktasını almasını ve belki de hayatı için kendine yeni bir yol çizmesini sağlamak. Ve bizim için diğer önemli konu; bu projedeki en büyük argümanımız olan alanında başarılı kişilerin deneyimlerinin bir eğitim portalı içerisinde, zamandan bağımsız Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim verme akreditasyonuyla buluşması. Bunu başardığımız oldukça mutluyuz” diye açıkladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23