• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin en büyük kayak tesisi yapılacak

Yeniakit Publisher
2016-11-14 15:57:00 -
Türkiye’nin en büyük kayak tesisi yapılacak

Türkiye’nin dördüncü yüksek dağı olan Kaçkarlarda 4 istasyondan oluşacak 37 kilometre hat uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük kayak tesisi yapılması için proje hazırlandı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye’nin dördüncü yüksek dağı olan Kaçkarlarda 4 istasyondan oluşacak yaklaşık 37 kilometre hat uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük kayak tesisinin yapımı için proje hazırlandığını açıkladı.

12 AY BOYUNCA AKTİF OLACAK

Türkiye’nin 3937 metre ile dördüncü yüksek dağı olan Kaçkarların önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, bölgedeki turizm potansiyelini aktif hale getirmek için Çamlıhemşin İlçesi Ayder ve Yukarı Kavron yaylaları arasında Türkiye'nin en büyük kayak tesisini projelendirdiklerini söyledi. Projenin yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılacağını belirten Vali Bektaş, “Teleferik projesinde zirvelerden birisi göller bölgesi olacak. Dört zirveye dört istasyon ile ulaşacağız. Yaklaşık 37 kilometrelik hat oluşturulacak. Kayak tesisi olarak düşündüğümüz proje bölgeyi 12 ay boyunca aktif kılacak” dedi.

“YEŞİL YOL’U İLK BAHARDA BAĞLAYACAĞIZ”

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine başlayacak olan Yeşil Yol Projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Bektaş, tüm çabalarının insanların doğal güzelliklere ulaşmasını sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Yeşil Yol da bu bağlamda yapılmış bir projedir. Samsun'dan başlayıp Artvin'e kadar 2500 ile 2800 metreye ulaşan dağlardan devam eden yaylaları birbirine bağlamayı amaçlayan büyük bir proje. Proje Kavron ve Samistal yaylalarında kalmıştı. Buralarda çalışmalara başladık ve devam ettiriyoruz. Bağlantı olarak çok fazla eksiğimiz kalmadı. Standartların yükseltilmesi için epey daha işimiz var. Bağlantıyı önümüzdeki ilkbaharda tamamlayıp yolu Artvin'e ulaştırmış olacağız. Gerçekten bir bütün alt yapı ihtiyacını karşılamak ve dağların imkanlarını insanlarımızla buluşturmak için çalışıyoruz. Kaçkarlar, Doğu Karadeniz’in kalkınma hamlesi için yeterlidir. Kendi bünyesinde yeterince potansiyel taşıyor. Dört mevsim boyunca güzel bir imkan ve potansiyel var. Ülkemize verilmiş bir imkan ve nimet. İnşallah bunu değerlendirip insanımızın hizmetine sunacağız.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"KİME RAKİP OLACAĞIZ?"

Rize Havalimanı'nın ve Yeşil Yol projesinin tamamlanmasıyla bölgedeki turizm potansiyelinin gelişeceğini kaydeden Vali Bektaş, “Havaalanı turizmin gelişmesi için anahtar kavramlardan biridir. İhaleye çıkmasıyla birlikte iş rayına girdi. Havaalanı ile Ayder Yaylası'nda yapılacak kayak istasyonu arası 45 kilometre. Bölgemize yıllık 600 bin yerli yabancı turist geliyor. Önemli olan gelen rakamdan ziyade bu rakam buraya nasıl yansıyor? Rakamlardan çok verilen hizmetin kalitesi ve niteliği önemli. Gelen insanların bölge insanına fayda bırakması gerekiyor. Kayak, teleferik, havaalanı hepsi bir arada olmalı. Turizm birikimi ve kültürünüz olmalı. Turizmi pazarlamalı ve satmalı. Doğal bir gelişime ihtiyacımız var. Kime rakip olacağız? Davos ve Alpler'e mi? Alpler ve Davos kaç yıldır çalışıyor? Onların altyapısı ve bizim altyapımızı karşılaştıracağız. Onların geçtiği yollardan bizde geçip inşallah o sonuçlara ulaşacağız” diyerek sözlerini noktaladı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23