• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den Merkel'e tokat gibi cevap!

Yeniakit Publisher
2017-09-11 21:20:00 -
Türkiye'den Merkel'e tokat gibi cevap!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, Almanya ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Bozdağ'ın Almanya ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

Sayın Merkel'e Almanya'nın nasıl göründüğünü bir de Almanya'da yaşayan Türklere, yabancılara Müslümanlara bir de bize sorsun. Nasıl göründüğünü biz kendilerine anlatalım. Türkiye'de terör örgütlerine destek vermesi terör örgütünün propagandasını yapması halinde hiçbir vatandaş arasında ayrım yapılmaz yargı gereken ne ise adaletin gereği ne ise onu yapıyor.

ALMANYA TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI BİR ÖZGÜRLÜK ALANI 

Ama Almanya teröre destek verenlere kol kanat geriyor. PKK bugün Almanya'da serbest, DHKP-C serbest, FETÖ serbest daha da ötesi himaye görüyorlar. Almanya terör örgütlerine karşı bir özgürlük alanı özgür bir vatan gibi. Ama Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na Almanya kapalı.

CAMİLERİMİZİ KUNDAKLAYANLARDAN KAÇINI TESPİT ETTİNİZ? 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hangi düşünce özgürlüğünden bahsediyorsunuz siz? Teröristlere verilen kendini ifade etme hakkı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na neden vermiyorsunuz? Biz özgür bir ülkeyiz toplanma hakkımız var. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının Almanya'da kendilerini ifade etmesine izin vermiyor biz de ifade özgürlüğü var diyor. Ayrımcılık, İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı zirvede bu düşmanlığı yapanların da hürriyeti sınırsız. Sayın Merkel'e soruyorum kundaklanan camilerde mağdur olan kişiler için ne yaptınız veya kundaklayanları ne yaptınız? Türklerin yaşadığı mahallelerde yangının çıkmadığı gün yok. Yangınlar kundaklama değil mi? Kundaklama ise bunlardan kaçını tespit ettiniz? Almanya'da adalet doğuştan Alman vatandaşı olanlara var. Diğerlerine özgürlük ve eşitlik de başka işliyor. 

MERKEL HARİCİNDE HERKES O ÜLKEDE RİSK ALTINDADIR 

Bizim ülkemiz güvenli deyince doğru Sayın Merkel için çok güvenli bir ülke ama onun dışında kalan pek çok kişi risk altındadır. Size Türk olduğunuzu her zerrenizle hissettiriyorlar. Eşitlik var ise başka bir ülkenin vatandaşına yaptığın muameleyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına neden yapmıyorsun? Türklerin oralarda çok kötü anıları ve hikayeleri var. Seçim nedeniyle de Türkiye'ye saldırmak üzerine ciddi bir rekabet ve karalama kampanyası var. Karalamayı geçtik tehditler de var.

ALMANYA KENDİSİNİ AB'NİN PATRONU GİBİ GÖRÜYOR 

Türkiye ülke güvenliğini ilgilendiren konularda tehditlerle alacağı kararlardan vazgeçmesi mümkün değildir. Ülke güvenliği için hangi kararlar alınması gerekiyorsa o kararları tereddütsüz bir şekilde alırız. Hiç bir tehdit bizi tedbir almaktan geri koyamaz. Burada AB üyesi ülkelere dönük de çok önemli açıklamalar yapılıyor. Almanya kendisini AB'nin patronu gibi görüyor. Onlar adına karar alıyor ve o kararları onlardan çıkaracağına inanıyor. 

TÜRKİYE'NİN TAM ÜYELİĞİ AB'YE DE KAZANDIRIR 

Her bir üye ülke bağımsız ve egemen bir ülkedir. Bu açıklamalara baktığınızda Almanya'nın bu bağımsız ve egemenliğini kabul etmediğini görüyoruz. Bir ülke ile AB arasında yaşanacak bir sorun birden AB üyesi ülkelerle Türkiye arasındaki bir soruna dönüşürse bunun altından hiç bir ülke kalkamaz.

AB'ye Türkiye'nin tam üyeliği Avrupa'ya da kazandırır Türkiye'ye de kazandırır. Onun için biz diyoruz ki kazan kazan yöntemi ile bu işi götürelim. 2017 yılı maalesef Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya gibi ülkelerde seçim olması sebebiyle Türkiye seçim malzemesi yapılmış ve bu da Türkiye AB ilişkilerinin olumsuz etkilenmesine kadar varmıştır. Umarız seçim sonrası bu yaklaşımlar ortadan kalkar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23