• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den Gazze'ye 1,5 milyon dolarlık fon sağlayacak

Yeniakit Publisher
2016-05-30 15:50:00 -
Türkiye'den Gazze'ye 1,5 milyon dolarlık fon sağlayacak

Türkiye, Gazze'deki hastanelere yakıt ve tıbbi malzeme gibi sağlık sektöründeki ihtiyaçların 6 ay boyunca karşılanması için 1,5 milyon dolar değerinde fon sağlayacak.

Dünyanın en çok bağış yapan ülkeleri arasında bulunan Türkiye, Gazze'deki sağlık sektörüne fon sağlayacak.

Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Gazze'deki Eş-Şifa Sağlık Kompleksi'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, Uluslararası Sağlık Örgütü'nün (WHO) iş birliğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında Gazze'deki hastanelere yakıt ve tıbbi malzeme gibi sağlık sektöründe ortaya çıkan ihtiyaçların 6 ay boyunca karşılanması için 1,5 milyon dolar değerinde fon sağlanacağını söyledi.

Projenin, 6 ay boyunca bölgedeki sağlık sektöründeki acil ihtiyaçların karşılanmasını hedeflediğini ifade eden Sarnıç, geçici bir süre için Gazze'de yaklaşık 13 hastanede yaşanan elektrik krizi çerçevesinde jeneratörler için gerekli yakıtın yanı sıra hastaların bakımında kullanılan çeşitli ilaçların sunulmasının planlandığını söyledi.

Sarnıç bu projenin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) çerçevesinde Filistin'in talebi üzerine gerçekleştiğine işaret ederek, "Türkiye, Filistin halkının temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyor." dedi.

WHO Filistin bölge ofisi başkanı Gerald Rockenschaub ise söz konusu projeyi takdirle karşıladıkları ve Gazze'deki Filistinlilerin sağlığını koruması adına anlamlı bir katkı olarak gördüklerini dile getirerek, "Gazze'de geçen nisan ayında ilaçlarda yüzde 29 oranında tükeniş yaşandı. Ayrıca sağlık bakanlığının depolarındaki tıbbi malzeme oranı yüzde 41'lere geriledi. Yakıt rezervleri de sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle neredeyse tükenmek üzere. Uluslararası örgütlerin yanı sıra Türkiye, Gazze'ye sağlık hizmetlerinin sunulması için çaba sarfediyor." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23