• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’deki ilk Kanada ilkokulu, Ulus’ta öğrencilerine kapılarını açıyor

Yeniakit Publisher
2016-05-12 18:50:00 -
Türkiye’deki ilk Kanada ilkokulu, Ulus’ta öğrencilerine kapılarını açıyor

Eğitim alanında dünyanın en başarılı ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alan Kanada sistemini Türkiye’ye taşıyan Kanada Okulu, geçtiğimiz yıl Levent ve Çamlıca’da açtığı anaokullarından sonra 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda İstanbul Ulus’ta ilkokulunu açıyor. Ulus’ta açılacak olan ilk Kanada İlkokulu, öğrencilerine uluslararası statüye sahip eğitim alma olanağını küçük yaşlardan itibaren sağlayacak. Çok kültürlü, çok dilli ve yaratıcı öğrenme programları ile Kanadalı öğrencilerle aynı haklarda eğitim sunan Kanada İlkokulu’na kayıtlar başladı.

Türk eğitim sistemine Kanada eğitim standartlarını getiren Kanada Okulu, Türkiye’deki büyümesine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Levent ve Çamlıca anaokullarını açarak Türkiye’ye giriş yapan Kanada Okulu, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda İstanbul Ulus Yerleşkesi’nde açılacak olan anaokulu ve ilkokulunda yeni öğrencilerini kabul ediyor. Anaokulundan sonra ilk defa ilkokul açarak Türkiye’ye olan güvenini gösteren Kanada Okulu, okul öncesinden başlayıp lise son sınıfa kadar devam edecek bir eğitim yapısı kurma stratejisi doğrultusunda, önümüzdeki iki yıl içinde organik büyümesini sürdürerek İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında iki okul daha açarak beş yerleşkeye ulaşmayı hedefliyor.  

Kanada Okulu Türkiye Direktörü Ayşen Karşit

Kanada Okulu Türkiye Direktörü Ayşen Karşit, Kanada Anaokulu’nun Türkiye’deki ilk yılında büyük başarı elde ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize, Kanada’daki öğrencilerle aynı hakları sağlayarak, son derece önemli olanaklar sunuyoruz. Her iki ülkenin Eğitim Bakanlıkları tarafından kayıt altında bulundurulan öğrencilerimiz, eğitim hayatlarına diğer Kanadalı öğrencilerle aynı şartlarda devam ettiklerinden, eğitimlerini istedikleri zaman Kanada'da sürdürebiliyorlar.

Kanada İlkokulu’na başlayan öğrenciler, 1. sınıftan itibaren İngilizce ve Fransızca eğitim alıyor. Türkçe dersi dışındaki tüm dersler, Kanadalı öğretmenler tarafından İngilizce olarak veriliyor. İkinci yabancı dil olarak, anadili Fransızca olan öğretmenler tarafından Fransızca eğitim veriliyor. Böylece öğrencilerimiz üç dille büyümenin avantajlarını hayatları boyunca yaşıyorlar. Çocuklarda okuma ve anlama becerilerini geliştirmeyi ve kalıcı hale getirmeyi hedefleyen zengin bir kaynak listesiyle desteklenen eğitim yaklaşımımızı, anaokulunda olduğu gibi ilkokulda da, dil, farklı sanat ve spor aktivitelerinin ağırlıklı olduğu bir program ile sunuyoruz. İlkokulumuzun ilk öğrencileri ile tanışmayı heyecanla bekliyoruz”  dedi.

Kanada İlkokulu ve kayıt süreci ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.kanadailkokulu.com adresi üzerinden ulaşılabilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23