• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor

Yeniakit Publisher
2015-12-02 21:19:00 -
Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor

Türkiye'nin hava sahasını işgal eden Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'de yaşayan Rus vatandaşlarına yapılan ülkenize dönün çağrısı üzerine, Rusların Türkiye'de en çok ziyaret ettikleri ve yabancıya konut satışında ilk sırada yer aldıkları Antalya'da emlak piyasasının krizden sonra nasıl etkileneceği merak konusu oldu.

RUSLAR RAHATSIZ DEĞİLLER

Antalya Emlak Komisyoncuları Başkanı Şeref Sağlam, uçak krizinden dolayı Rus vatandaşlarından evlerini satışa çıkarmak gibi bir talep gelmediğini söyledi. Hatta tam tersine ev sahibi olmak için bir Rus vatandaşıyla daha yeni görüştüklerini belirten Sağlam, "Yaşanan krizin geçici olduğunu düşünüyorum. İnsanlar evlerini neden satsınlar? Bizim de o yönde bir beklentimiz yok. Burada kimse birbirinden şikayetçi ya da rahatsız değil" diye konuştu. Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams'ın Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, Antalya'nın özellikle de Konyaaltı bölgesinin Rusların en çok yatırım yaptığı yerlerin başında geldiğini söyledi.

ANTALYADAKİ RUS ŞİRKETLERİ KONUT SATIŞINI TETİKLİYOR.

Turizm dışında Antalya’nın liman şehri olmasından dolayı 500’ü aşkın Rus şirketin Antalya’da faaliyet göstermesinin talebi artırdığını belirten Erol,

“Antalya’da toplam 55 bin civarında yabancı uyruklu mal sahibi var, bunun ortalama yüzde 15’ini ise Ruslar oluşturuyor” dedi. Buna göre Antalya’da yaklaşık 8 bin konutun sahibi Rus vatandaşları oluyor

2015 KONUT SATIŞALARINDA  RUSLARIN PAYI %10   

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılın 10 ayında Türkiye genelinde 1.750 konut Ruslara satıldı. Rusya, bu rakam ile Irak ve Suudi Arabistan'dan sonra üçüncü sırada yer aldı.

Uçak krizinden önce Ekim ayında 191 adet ev Rus vatandaşlarının oldu. 10 ayda yabancılara satılan toplam konut adedi ise 18 bin 567 olarak gerçekleşti. İlk sıra 3 bin 221 adet ile Irak'ın, ikinci sıra 2 bin 200 konut ile Suudi Arabistan'ın oldu. Toplam satışlar dikkate alındığında yabancıya konut satışının yaklaşık yüzde 10'u Rus vatandaşlarına yapılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23