• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’de AKK resmen kalkabilir!

Yeniakit Publisher
2016-07-28 01:05:00 - 2016-07-28 01:23:19
Türkiye’de AKK resmen kalkabilir!

Türkiye’de sert şekilde uygulanan Adil Kullanım Kotası’nı ortadan kaldırılacağı müjdesini veren yeni ortak şirket, tüm internet kullanıcıların dertlerine deva olacak.

Günümüzde her ne kadar internet hız sorunları bir nebze aşılmış olsa da internet hızının düşmesini sağlayan Adil Kullanım Kotası (AKK) Türkiye’deki tüm internet kullanıcıların ortak sorunu olmuştur.

Artık bunun farkına varan ve harekete geçmeye hazırlanan Turkcell Superonline, Vodafone Net ve Türksat Kablo Net ile Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’ne üye olan diğer tüm şirketlerin aldıkları ortak kararla bu servislerin bünyesinde ortaklık sağlayacak bir altyapı şirketi kurulacağının müjdesi verildi.

Bu bağlamda Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Vodafone CEO’su Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak’ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda atılan tarihi adımla Ortak Altyapı Şirketi (OAŞ) kurulacağı müjdesi verildi.

Webtekno'nun haberine göre, özellikle Rekabet Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu ile beraber ilgili tüm mevzuatlara uygun şekilde kurulacak olan OAŞ, hızlı internet hizmetlerinin daha yaygın ve kaliteli olarak dağıtılmasını ve eşit koşullarda kullanılmasını hedef alacağı bildiriliyor.

Şirketin kuruluşunun ardından projelerin hayata geçirilmesiyle daha yaygın ve daha hızlı internetin yanı sıra AKK sorununa kalıcı çözümler ve hatta ortadan kaldırılması gibi projeler gelmesi bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23