• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye ve Erdoğan'dan Allah razı olsun

Yeniakit Publisher
2016-06-29 10:59:00 -
Türkiye ve Erdoğan'dan Allah razı olsun

Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşma Gazze’de memnuniyetle karşılandı. Filistin’e uygulanan ablukanın tamamen kaldırılması yönünde beklentileri olduğunu ifade eden Gazzeliler, “Birçok Arap ülkesi sessiz kalırken, dünyada sesimizi duyuran tek ülke Türkiye olmuştur. Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Allah razı olsun” dediler.

Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşma Gazze’de memnuniyetle karşılandı. Filistin’e uygulanan  ablukanın tamamen kaldırılması yönünde beklentileri olduğunu ifade eden Gazzeliler, “Gazze’de uzun zamandır elektrik ve su yok. Yapılan bu anlaşma sonrasında Gazzeliler biraz nefes almış olacak. Birçok Arap ülkesi sessiz kalırken, dünyada sesimizi duyuran tek ülke Türkiye olmuştur. Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Allah razı olsun” dediler.

Filistin’de elektrik ve suların olmadığından ötürü hayat şartlarının zor olduğuna dikkat çeken Gazze’deki Şifa Hastanesi doktorlarından Avni El Burş, “Gazze’de yaşayan insanların  neredeyse tamamı Türkiye’nin yaptığı anlaşmaya sevinmiş durumda. Çünkü bu anlaşma sonrasında Gazzeliler suya ve elektriğe kavuşmuş olacak. Türkiye’den bu aşamadan sonra İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı ambargonun tamamını kaldırması yönünde girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Türkiye’den, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun” dedi.

“SESİMİZİ DUYURAN TEK ÜLKE TÜRKİYE OLDU”

Türkiye’nin Filistin meselesini dünyada dile getiren tek bir ülke olduğuna dikkat çeken Filistinli Dr. Muhammed Emin, “Dünyada sadece Türkiye’nin Filistinliler olarak bize sahip çıktığını hissediyoruz. Yapılan anlaşmayla Gazze’ye yönelik ablukanın kalktığını düşünmüyoruz. Bu anlaşmayla Filistinlilerin elektrik, su gibi sorunları var ve bu sorunları giderilecektir. Türkiye’nin baskısı sonucu Gazze’ye yönelik İsrail’in ablukayı kaldıracağı yönünde beklentimiz vardı fakat tam manasıyla bu beklentimizin yerine geldiğini söyleyemeyiz. Yapılan anlaşma sonucunda Filistinlilere yardımların artacağını, Filistinlilere bir nefes olacağını düşünüyorum. Bu bakımdan Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23