• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Türkiye Rusya'ya NATO sınırının nereden geçtiğini gösterdi'

Yeniakit Publisher
2015-11-26 21:58:00 - 2015-11-26 22:12:52
'Türkiye Rusya'ya NATO sınırının nereden geçtiğini gösterdi'

Estonya Milli Savunma Komitesi Başkanı Mihkelson, Türkiye'nin Rusya'ya NATO sınırının nereden geçtiğini çok net gösterdiğini söyledi.

Estonya Milli Savunma Komitesi Başkanı Marko Mihkelson, Türkiye'nin Rusya'ya NATO sınırının nereden geçtiğini çok net gösterdiğini söyledi.

Estonya Milli Savunma Komitesi Başkanı Marko Mikhelson, Su 24 tipi Rus uçağının düşürülmesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Yaşanan olay, Rusya'ya açık bir işaret olmalıdır. NATO hava sahası korunmaktadır ve NATO sınırlarının ihlali ciddi sonuçlar doğurabilir. Türkiye, Rusya'ya NATO sınırının nereden geçtiğini çok net gösterdi" dedi.

Durumun ciddi olduğunu ifade eden Mikhelson, "Rus tarafı, Türkiye'nin sadece uyarı ile kalmayacağını, aklından bile geçirmedi" değerlendirmesinde de bulundu.

Mikhelson son olarak, "Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi, Suriye'de yaşanan uluslararası çatışmanın ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor. Suriye'deki gelişmeler sınır komşusu olan Türkiye'yi doğrudan etkiliyor" diye konuştu.

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti. Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23