• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye olmasaydı Kobani’ye giremezdik

Yeniakit Publisher
2014-10-31 08:15:00 - 2014-10-31 08:01:47
Türkiye olmasaydı Kobani’ye giremezdik

Türkiye’de terör örgütü PKK çizgisinde olanlar ile PKK’nın Suriye kolu olan PYD lideri Salih Müslim’in, Peşmergelerin Kobani’ye geçişinin gecikmesi ile ilgili Türkiye’yi suçlamasına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’den tepki geldi. IKBY Başkanı Mesut Barzani, “Türkiye’nin rızası ve yardımı olmasaydı Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gitmesi asla mümkün değildi” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’de terör örgütü çizgisinde olanlar ile PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD lideri Salih Müslim’in, Peşmergelerin Kobani’ye  geçişinin Türkiye tarafından geciktirildiği suçlamalarına sert tepki gösterdi. Barzani, “Türkiye olmasaydı, Kobani’ye giremezdik” dedi.

TÜRKİYE’E ÖVGÜ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge güçlerinin Türkiye’nin yardımı ve ABD’nin desteğiyle Kobani’ye gittiğini belirtti. Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, Kobani’nin terör örgütü IŞİD’in eline geçmemesi için “dost ülkelerle” görüşerek yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayarak yaşanan sürece ilişkin şunları kaydetti:

“Türkiye’nin rızası ve yardımıyla, ABD’nin desteği olmasaydı Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gitmesi mümkün değildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptığımız telefon konuşmasında, ‘Peşmergenin, Türkiye üzerinden Kobani’ye gitmesi için görüşme halinde olduklarını ve anlaşmaya yaklaştıklarını’ bize iletti. 

Geçiş için ABD, Türkiye ve Kürdistan bölgesi arasında üçlü ve ikili yoğun görüşmeler yapıldı. Müzakereler neticesinde Türkiye, Peşmergenin Kobani’ye gidişi için her türlü kolaylığı sağlayacağını resmi olarak tarafımıza bildirdi. ABD de bu sürece desteğini ifade etti.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Barzani, dış desteğin alınmasının ardından IKBY Parlamentosu’nun Peşmergenin gönderilmesi yönünde karar aldığını hatırlattı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23