• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Türkiye mutlu bir geleceğe ilerliyor'

Yeniakit Publisher
2016-08-27 14:59:00 -
'Türkiye mutlu bir geleceğe ilerliyor'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ darbe girişimini ve Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin umutlu bir geleceği doğru ilerlediğini, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ezildiğini, PKK'nın da hendeklere gömüldüğünü belirtti.

Partisinin İzmir'in Buca ilçesinde düzenlendiği etkinliğe katılan Perinçek, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Türkiye'nin dünyanın dengesini değiştirecek büyür bir kararın içerisinde olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin PKK'yı hendeklere gömdüğünü dile getiren Perinçek, "Savaş sınırlarımızın ötesine Suriye'nin kuzeyine genişledi, bütün dünyanın katıldığı, cepheleştiği bir coğrafya da yaşıyoruz ve o sürecin kritik noktasında Amerika Birleşik Devletleri, 15 Temmuz 'da o darbeyi yaptı, sonuç Amerika yenildi. Amerika'nın Türkiye'de devletin içerisine yerleştirdiği, ordunun içerisine yerleştirdiği o silahlı güç ezildi." dedi. 

Perinçek, FETÖ'ye yönelik her alanda temizleme faaliyetlerinin yapıldığına işaret ederek bunun Türkiye için çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

 Türkiye'nin mutlu bir geleceğe ilerlediğini dile getiren Perinçek, "Fetullah Terör Örgütü eziliyor, PKK hendeklere gömüldü ve Türkiye bu süreçte gerçek dostlarını buluyor. Suriye'si, İran'ı, Irak'ı, Rusya'sı, Çin'i Türkiye kamp değiştiriyor. Atlantik kampından bize Kemalizme geçit yok Kemalist devrim bitmiştir diye ferman buyuruyordu Atlantik efendileri! Ama Asya mazlumlar dünyası ilerleyen dünya Asya'da Türkiye artık burada."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Konuşması sırasında ses sisteminde sık sık sorunlar oluşması nedeniyle konuşmasına ara verdiği sırada dinleyicilerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan ataması üzerine, Perinçek, "Arkadaşlar 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' diyerek bu kabloyu düzeltemeyiz, kablonun düzelmesi için Mustafa Kemal'in elektrikçileri lazım" diye espri yaptı. 

"PYD bölgeden komple temizlenmeli"

Perinçek, partisinin dış politikasının artık Türkiye'nin dış politikası olarak benimsendiğini savunarak Türkiye'nin Cerablus'a girmesinin ardından Rusya, İran, Suriye ve Çin ile yakınlaşacağını ifade etti.

Partisinin dış politikası noktasında PYD'ye yönelik olarak "Fırat'ın doğusu yada batısı" ayrımı yapılmayacağını aktaran Perinçek," PYD'nin bölgeden komple temizleneceği"ni söyledi. 

Perinçek, Türkiye'nin çevresinde yaşananlara dikkati çekerek güçlü ordu, güçlü Türkiye anlayışının gerekliliğini vurguladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23