• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye enerjide büyük fırsatlar yakalayacak

Yeniakit Publisher
2014-04-19 09:10:00 - 2014-04-19 09:29:49
Türkiye enerjide büyük fırsatlar yakalayacak

KUZEY IRAK’TAKİ SORUNUN AŞILMASI VE RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ TÜRKİYE’YE YARAYACAK

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara açılması konusunda, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığımız görüşmeden olumlu sonuç alınacağını, artık dünya piyasalarına belli miktarda Irak petrolünün açılacağını söylemem lazım” dedi. Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 7. Olağan Genel Kurulu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güney Akım’ın Türkiye üzerinden karadan geçmesiyle ilgili sorular üzerine Yıldız, Güney Akım’ın Karadeniz’i baştan başa katederek, Bulgaristan’a ulaşmasının amaçlandığını belirterek şöyle konuştu: “Bu projenin fizibilitesi, iyileştirilmesi, daha stratejik olması düşünülüyor ise Türkiye bu tür tekliflere açıktır dedik. Nedir o? Mavi Akım denizden gelip karadan devam ediyor. Bu bizim teklifimiz değil, eğer böyle bir talep gelirse, şu ana kadar resmi olarak gelmedi, konuşuldu. Pazartesi günü Gazprom Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev gelecek, onunla bunları detaylı konuşacağız. Böyle bir talebin gelmesi halinde Türkiye’nin Rusya ile geliştirdiği stratejik ilişkilerin arasına önemli bir başlık olarak alınabileceğini ve değerlendirilebileceğini söyledim.”

Güney Akım’ın Türkiye topraklarından geçmesi yönünde bir talep gelirse Türkiye’nin karşı isteği olup olmayacağı yönündeki soruya Yıldız, “Bizim Güney Akım’ın böyle bir talebi olması halinde geliştireceğimiz farklı argümanlar var. Türkiye Doğu Akdeniz, Kıbrıs veya herhangi bir doğalgaz kaynağının Türkiye üzerinden aktarılmasını istismar etmez, coğrafyasından kaynaklanan avantajları Rusya’yla, Azerbaycan’la, Irak’la yapacağı projelerde istismar etmez. Türkiye her zamanki olumlu, pozitif tutumunu sürdürecektir. Bunlar müzakere konusu olacaktır” yanıtını verdi.

Yatırım yapacakolan gelsin

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinin (ELDER) 7. Olağan Genel Kurulu’nun açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Yatırım yapmış gerçek yatırımcının önü açılacaktır. Ama bizi oyalayan ve bunun üzerinden para kazanmaya çalışanların önü kesilecektir” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23