• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Diyanet Vakfı'nda müdür değişimi

Yeniakit Publisher
2016-05-06 17:49:00 -
Türkiye Diyanet Vakfı'nda müdür değişimi

Son dönemde ülkemizde ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerle dikkati çeken Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yeni genel müdürü Mustafa Tutkun oldu. Eğitimden kültüre, sosyal ve hayrî hizmetlerden dinî hizmetleri destekleme faaliyetlerine, cami inşaatları ve uluslararası yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda hayata geçirdiği projelerle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline gelen Türkiye Diyanet Vakfının üst yönetiminde görev değişikliği yaşandı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nda 2012 yılından bu yana genel müdür olarak görev yapan ve vakfa büyük katkı sağlayan İsmail Palakoğlu, görevini Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun'a devretti. İsmail Palakoğlu, yeni dönemde çalışmalarına, Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğinin en yoğun olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde devam edecek. Daha önce TDV Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan ve sivil toplum tecrübesiyle bilinen Mustafa Tutkun, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü olarak atandı.

TDV'nin yeni genel müdürü Mustafa Tutkun, 1972 yılında Çanakkale Biga'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çanakkale`de tamamlayan Tutkun, Çanakkale İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde üç yıl eğitim aldı. Daha sonra bu bölümü bırakarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamladı. 1999 yılında Kosova'ya giderek 4 yıl boyunca bir sivil toplum kuruluşunun Kosova, Makedonya ve Arnavutluk`taki çalışmalarını yürüttü. 2003-2005 yılları arasında çocuklarda karakter eğitimi üzerine yayınlar yapan bir derginin kuruluşunu üstlendi. 2005 yılından buyana uluslararası faaliyetleri bulunan sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan Tutkun, bu süre zarfında 70'ten fazla ülkeyi ziyaret etti ve buralarda afet, yardım ve kalkınma projelerinin uygulanmasında ve yürütülmesinde görev aldı; birçok uluslararası toplantı, konferans ve programın organizasyonunu gerçekleştirdi. Tutkun, belirli aralıklarla farklı yayın organlarında makale ve köşe yazıları yazdı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nda Haziran 2011'de Dış İlişkiler Müdürü olarak göreve başlayan ve 23 Ocak 2012 tarihinden bu yana Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Tutkun, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyetinin aldığı karar doğrultusunda 6 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü olarak atandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Tutkun, iyi derece İngilizce ve Arapça'nın yanı sıra orta düzey Arnavutça ve Malayca da bilmektedir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23