• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Avrupa’nın uydusu değil

Yeniakit Publisher
2017-03-30 06:34:00 - 2017-03-30 01:54:20
Türkiye Avrupa’nın uydusu değil

Akit’i yakından inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Temsilcimiz Hacı Yakışıklı’ya, referandumun güvenliğinde sıkıntı olmadığını söyledi.

YENİ AKİT / ANKARAPursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezinde düzenlenen “Türk İslam Geleneğinde Devlet Yönetimi” konulu panelin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün Avrupa ile yaşadığımız bu sürtüşme, Türkiye’nin rol dağılımına itirazı, yeni konumunu iyi anlama ve dünyaya iyi anlatabilme çabasıdır. Türkiye artık onların uydusu ve müttefiki değildir” ifadelerini kullandı. 

“SİYASİ MENFAATLERİ VARSA, DEMOKRASİ RAFA KALKIYOR” 

Terörü araç olarak kullananların, insanları dinleri ve ırklarına göre ayrıma tabi tuttuğunu dile getiren Soylu, “Siyasi menfaat gördüğü konularda bütün demokrasi ölçülerini rafa kaldırdılar. Batı medeniyeti barış ve refah getireceğini iddia ettiği dünyayı kaosa sürüklüyor. Meğer onların dünya tasavvuru gelişmişlik ve refahın hüküm sürdüğü ama duvarlarla çevrili bir batı, bunun karşılığında da silahlarını satabildikleri, petrolünü sömürebildikleri, birbirini öldüren Ortadoğu ve Asya şeklindeymiş” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ KABULLENMEK ZORUNDASINIZ”

“Batı ile bizim durduğumuz yeri, karşılıklı pozisyonumuzu herkes çok iyi okumak zorundadır” ifadelerini kullanan Soylu, “Türkiye, hem jeopolitik konumu hem de tarih ve medeniyet birikimi açısından bu tablodaki en önemli oyuncudur. Burada eğer bir oyun kurulacaksa ya Türkiye’yi bu işin başat aktörü olarak kabullenmek zorundasınız ya da Türkiye’yi bir şekilde saf dışı bırakmak, etkisiz ve kımıldamayacak hale getirmek zorundasınız. Batı dünyası, Ortadoğu’yu şekillendirmeye başladığı yıllardan itibaren Türkiye için hep ikinci şıkkı seçmiştir” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23