• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkeş'ten sonra o ülkücüler de bakan oluyor

Yeniakit Publisher
2015-08-28 14:52:00 - 2015-08-28 15:05:09
Türkeş'ten sonra o ülkücüler de bakan oluyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 11 muhalefet vekile yaptığı teklifle ilgili verdiği süre doldu. MHP’de Türkeş sürprizi ardından bir sürpriz de HDP’de yaşandı; Tüzel teklifi geri çevirdi. AK Parti’de üç döneme takılan bakanların yerine kabine içinden yeni atamalar yapılacak. Bağımsız listede ise eski Ülkücüler var.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun resmi yazıyla bakanlık teklifinde bulunduğu 11 muhalefet vekile verilen süre dün akşam doldu. Davutoğlu’nun, bakanlık teklif ettiği isimlerden MHP’den Tuğrul Türkeş, HDP’den de, Ali Haydar Konca ile Müslüm Doğan, teklife olumlu karşılık verdiler. 

Görevi kabul etmediklerini açıklayan CHP’li Gülsün Bilgehan Toker ile İlhan Kesici’nin yazılı cevapları Başbakanlık’a gelmedi. MHP’li Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener ile CHP’den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl teklifi reddettiklerini yazılı olarak Başbakan’a ilettiler.

Asıl sürpriz ise HDP kanadında yaşandı. HDP bileşenleri arasında yer alan EMEP’li HDP Milletvekili Levent Tüzel, geçici hükümette bakanlık görevini kabul etmediğini açıkladı. HDP’nin hükümette yer alma kararına rağmen Tüzel bakanlık teklifini reddettiğini açıkladı. Böylelikle HDP’nin seçim hükümetine vereceği bakanlık sayısı 2’ye düştü. 

AK PARTİ’DE KABİNE İÇİ KAYDIRMA

Başbakan Davutoğlu, muhalefetten isimlere tanıdığı sürenin dolmasının ardından da, AK Parti’den ve dışarıdan atanacak isimler üzerinde çalıştı. Bir yandan dışarıdan hangi isimleri atayacağına bakan Davutoğlu, diğer yandan da AK Parti’li milletvekillerine gönderilecek mektupları hazırladı. AK Parti’den, kabine dışında kalacak olan 3 dönemlik bakanların yerine yeni isimleri atamak yerine, mevcut kabinede yer alan bakanlardan bazılarının kaydırılarak görev değişimine gidileceği üzerinde duruluyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ESKİ ÜLKÜCÜLER DE LİSTEDE

Üç dönem kuralı nedeniyle Bülent Arınç, Ali Babacan, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Nurettin Canikli, Mehdi Eker, Mevlüt Çavuşoğlu ile Taner Yıldız kabine dışı kalacaklar. Ali Babacan’ın yerine Mehmet Şimşek’in, Maliye’nin başına ise Cevdet Yılmaz ya da Naci Ağbal’ın oturtulabileceği belirtiliyor. 

Davutoğlu’nun MHP’ye düşen üyelikler için yaptığı teklifi kabul eden Tuğrul Türkeş’i Başbakan Yardımcılığına getireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Davutoğlu’nun gündeminde, Türkeş’in yanı sıra MHP’ye yakın bazı isimlerin olduğu belirtiliyor. Davutoğlu’nun bakanlık teklifinde bulunabileceği isimler arasında BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Gazi Üniversitesi eski Rektörü Rıza Ayhan, MHP’de Bahçeli’ye karşı genel başkanlık yarışına giren Ramiz Ongun’un olabileceği belirtiliyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23