• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkeş: Kimi kimin partisinden atıyorsun?

Yeniakit Publisher
2015-09-05 04:16:00 - 2015-09-05 04:25:13
Türkeş: Kimi kimin partisinden atıyorsun?

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Seçim Hükümeti'nde görev almasına yönelik bazı MHP'lilerden gelen eleştirilere sert tepki gösterdi.

Tuğrul Türkeş'ten, kendisini MHP'den ihraç etmeye çalışanlara, "Hakkımda laf edenler iki sarhoş ile üç, beş çakal. Beni kimse partimden atamaz. Buna ülkücü camia karar vermelidir" şeklinde cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Seçim Hükümeti'nde görev almasına yönelik bazı MHP'lilerden gelen eleştirilere sert tepki gösterdi. Başbakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Türkeş şunları söyledi:

İKTİDARI HEDEFLEMEYEN KATKI SUNAMAZ

Siyaset, sistemi kilitleme ve çözümsüzlük üretme alanı değil, çözüm oluşturma alanıdır. Türkiye'nin meselelerine çözüm getirmeyip genel doğrular va'z ederek yol almak mümkün değildir. İktidarı hedeflemeyen hiçbir parti, demokrasinin gelişmesine katkı sunamaz.

KRALDAN ÇOK KRALCILAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Devlet Bey, babamın yanında yetişmiş, devlet adamlığı misyonunu hücrelerine kadar yerleştirmiş, vatanperver büyük bir liderdir. Koltuğa oturur oturmaz da ilk işim Sayın Genel Başkanımı aramak olmuştur. Kendisi de şahsımı hedef alan herhangi bir tarizde bulunmamıştır. Ancak, yanında bulunan veya bulunduğu iddiasındaki, 'kraldan çok kralcı' zevat, sırf koltuklarını ve milletvekili adaylıklarını garantide tutabilmek için var güçleriyle bana saldırıyorlar. Kendisine bir şekilde yanaşmış olanlar, hedeflerine ulaşmak için beni partimden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Suret-i haktan gözüküp, Devlet Bey'in yüzüne gülenler beni yolumdan çeviremezler...

2 SARHOŞ, 3-5 ÇAKAL

Türkiye'de bütün siyasi akımlar iktidar oldu. İç ve dış şer odaklarının gerçek iktidar olmasını engelledikleri tek siyasi hareket, MHP'dir. Şimdi ben buna bir adım yaklaştım diye, şahsımı yaylım ateşine tabi tutuyorlar. Kendini bilmez 'sözde ocakçılara' tehdit fermanları yayınlatıyorlar... Bana kimler sataşmış diye bir baktım. Üzülerek gördüm ki bu konuda hakkıma laf etmeye yeltenenler 2 sarhoş ile 3, 5 tane çakaldan ibaret.

PARTİDEN İHRAÇ

Seçim hükümetinde de olsa, partimi iktidar yaptım. Beni kimse partimde atamaz. İlle de atılmam gerekiyorsa buna bahsettiğim şahsiyetler değil, ülkücü camia karar vermelidir. Devlet Bey'e sesleniyorum. 4 Ekim'de olağanüstü bir kurultay toplasın. Benim üstlendiğim karar hakkında delegeler, partililer, ülküdaşlar karar versin. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde 'ocakçılar' benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar... Kökten gelenler değil, daldan aşı olmuşlar, benimle ilgili karar veremezler. Devlet Bey'den ricamdır, kongreyi toplarlar, kendi aramızda kararı veriler. 3 kapının mandalını aşındırıp, gelen saygısız adam, adımı da bilmiyor!

ÖFKENİN DİNMESİ LAZIM

Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunmayacağım. Devlet Bey'in öfkesinin dinmesi lazım. Daha önce de bulunmadım. 2007 ve 2011'de Devlet Bey çağırdı.

KONGREDE LİDER ADAYI MI?

Sayın Genel Başkanım orada oturmak istediği arzusunu yinelediğine göre liderlik sorunu yok. Genel Başkanım bunu liderlik yarışı haline getirmek isterse, bunu ayrı değerlendiririz. Beni oradaki sarhoşlar ve çakallar partiden atacaklarını söylüyorlar. Sen kimin partisinden kimi atıyorsun?

BAHÇELİ GİZLİ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bir tek ben gitmedim. Koray Aydın bey de meclis başkanvekili olarak ziyaret etti. Devlet Bey'in de gizli görüştüğü söyleniyor. Onlar açıklık kazanmadı.

AK PARTİ'DEN ADAY OLACAK MI?

AK Parti'den bana yönelmiş bir davet ve talep olmadığı gibi, her fırsatta MHP mensubu olduğumu, başbakan yardımcılığı görevimi MHP milletvekili olarak yaptığımı ve genel başkanımızın bana ihtiyaç duyması halinde MHP'den müracaat edebileceğimi ifade ettim.

MHP'Yİ İKTİDAR YAPTIM

Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP de bugün iktidar olmuştur. Bunu kim görmezlikten gelebilir? Tabii ki; iktidar olmak istemeyenler... Ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma insafsızca eleştiriler bunun için yapılıyor. Beni bunun için partiden atmaya çalışıyorlar. 1970'lerde MHP'nin kurucusu, babam merhum Alparslan Türkeş, partimizi 3 milletvekiliyle iktidar ortağı yapabilmişti. 80 milletvekiline sahip MHP ise iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olmakla suçluyorlar. Büyük bir memnuniyetle kabul ediyorum. Çünkü bu benim hem dinen helal hem de hukuken meşru bir hakkımdır. İster yerim, ister yemem; o benim bileceğim bir iş. Siz kimin mirasını yiyorsunuz?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23