• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Turkcell, Global Mobile Awards’ta 4 projesiyle finalde

Yeniakit Publisher
2015-02-09 13:43:00 -
Turkcell, Global Mobile Awards’ta 4 projesiyle finalde

Turkcell, mobil iletişim dünyasının liderlerini belirleyen Global Mobil Ödülleri 2015’te dört dalda Türkiye’yi temsil ediyor. Turkcell, SağlıkMetre, Yabancı Dil Sınavı uygulaması, Resmi İşlerim uygulaması ve Enerji Yönetimi Programı ile en iyilerin yarıştığı GSMA finalistleri arasında.

Turkcell, gerek teknolojisi gerekse geliştirdiği ürün ve hizmetlerle uluslararası arenada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Turkcell, teknoloji ve iletişim dünyasının önde gelen şirketleri tarafından geliştirilen servis, uygulama ve projelerin ödüllendirdiği Global Mobil Ödülleri’nde (Global Mobile Awards 2015) dört kategoride finale kaldı. SağlıkMetre, Yabancı Dil Sınavı uygulaması, Resmi İşlerim uygulaması ve Enerji Yönetimi Programı ile Turkcell dünya çapında sektörün en iyileri ile yarışıyor.

Turkcell, hasta takip cihazı SağlıkMetre ile En Yenilikçi Mobil Sağlık Çözümü kategorisinde yarışırken, ücretsiz Yabancı Dil Sınavı (YDS) uygulaması ile En Yenilikçi Mobil Eğitim-Öğretim Çözümü dalında finalistler arasında yer alıyor. Ayrıca Resmi İşlerim ile Tüketiciye Yönelik En İyi Mobil Servis/Uygulama ve Enerji Yönetim Programı ile de Mobil Çevrecilik Ödülü kategorilerinde dünyadaki rakipleriyle yarışacak.

Bu yıl 270’i aşkın başvurunun yapıldığı Global Mobil Ödülleri’nin 20.’si düzenleniyor. Yarışmada jüri sekiz ana kategori ve her birinin alt başlıklarında yapacağı değerlendirme ile toplamda 40’ı aşkın proje ve servisi ödüllendirecek. Ödüller Barselona’daki GSMA Dünya Mobil Kongresi sırasında 3 Mart Salı günü düzenlenecek ve sunuculuğunu İngiliz Aktör John Cleese’in üstlendiği törenle sahiplerini bulacak.

Global Mobil Ödülleri 2014’te finale kalan ürün ve servisler:

SağlıkMetre
Turkcell SağlıkMetre cihazı, hem insan sağlığını hem de sebep olduğu yüksek maliyet ile ülkemizin sağlık ekonomisini tehdit eden 5 farklı kronik hastalığı (diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH), en son teknoloji ve maksimum kullanım kolaylığı ile takip edebilmeyi sağlıyor. Tamamen Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından yerli kaynaklarla geliştirilen Turkcell SağlıkMetre, içerisindeki SIM kart sayesinde, her yaştan kronik hastanın zamandan ve mekândan bağımsız olarak yaptığı ölçümleri tek bir tuşa basarak doktoruna otomatik olarak iletmesine imkân tanıyor, gerektiğinde hastaya ölçüm yapmasını hatırlatıyor. Bu sayede hasta için takip defteri tutmak, bu defteri her muayenede doktoruna götürmek ya da ölçüm yapmayı unutmak gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Yakın takip sayesinde çok daha etkin bir tedavi alabiliyor. SağlıkMetre aynı zamanda, iki ayrı hastanın tek bir cihaz üzerinde takip edilebildiği dünyadaki ilk uçtan uca uzaktan sağlık yönetim çözümlerinden biri.

Yabancı Dil Sınavı (YDS) uygulaması
Turkcell’in Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) hazırlanan kamu çalışanları için geliştirdiği YDS uygulamasının içeriğinde kavrama testleri, geçmiş sınavlarda çıkmış soru ve yanıtlar ile eğlenceli kelime oyunları bulunuyor. Uygulama sayesinde kamu çalışanları, toplu taşımada bile sınava hazırlanabilecekleri, eğlenirken öğrenebilecekleri, çok vakit harcamadan kolayca ders çalışabilecekleri ücretsiz bir uygulamaya kavuştular. Sınavın içerdiği kategorilerden karma testler oluşturmanın da mümkün olduğu uygulamanın Kelime Oyunu modülüyle sınava hazırlanan müşterilerimiz birbirleriyle yarışarak, eğlenerek, kendilerini deneyerek İngilizcelerini geliştirme imkânı buluyorlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Turkcell Resmi İşlerim uygulaması
Turkcell Resmi İşlerim uygulaması ile resmi kurumlarda takip edilmesi gereken işlerle ilgili bilgiler, sadece T.C. Kimlik Numarası bir defa girilerek kolay bir şekilde cep telefonundan yönetilebiliyor. SGK primlerinin düzgün yatıp yatmadığı, ebeveynler tarafından çocukların okul notları, açılan davalar, vergi borçlarının takibi  gibi pek çok işlem Resmi İşlerim ile sadece bir tıkla çözülüyor. 

Enerji Yönetimi Programı
Turkcell, altyapı ve iş süreçlerinde çevre dostu çözümleri kullanarak 2014’te, 88 milyon kilovat saat ve Türkiye’nin enerji faturasında 24,4 milyon TL’lik tasarruf sağladı. Ortaya çıkan tasarruf miktarı, 32 bin 500 hanenin 1 yıllık toplam elektrik tüketimine karşılık geliyor.Turkcell’in, 2014’te kendi şebekesinde çevre dostu sistemlere yaptığı yatırımın toplam miktarı da 25,8 milyon TL’ye ulaştı. Turkcell, mobil iletişim sektöründe, enerji yönetiminde sistematik yaklaşımıyla da ISO50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı sertifikasını almaya hak kazanan ilk GSM şirketi oldu. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarındaki başarılı politikalarıyla da Turkcell, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23