• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk vatandaşları o bina önünde toplanıyor!

Yeniakit Publisher
2017-03-11 22:09:00 - 2017-03-12 00:47:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na iniş izni iptaline karşı Almanya'dan Hollanda'ya kara yoluyla gidecekti ancak Hollanda polisi Rotterdam'daki başkonsolosluk rezidansının yolunu trafiğe kapattı. Hollanda'daki Türk vatandaşları ise, Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önünde gösteri düzenliyor.

Hollanda'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam kentine gideceğine ilişkin haberlerin ardından Türk Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yol trafiğe kapatıldı.

Hollanda polisi, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önünde güvenlik önlemi alırken, Kaya'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiği Rotterdam'a kara yoluyla geçeceğine ilişkin açıklamalarından sonra rezidansın önündeki yolu, çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Araçları alternatif yollara yönlendiren polis, yayaların geçişine de müsaade etmedi.

Hollanda'daki Türk vatandaşları bu duruma tepkilerini ortaya koymak için Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önünde gösteri düzenliyor.

Çavuşoğlu, bu akşam Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı'nda Hollanda'daki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmeyi planlıyordu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamayla, Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiği belirtilmişti. AK Parti Rotterdam Seçim Koordine Merkezi de planlanan etkinliğin tamamen iptal edildiğini açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Binlerce Türk vatandaşı Şuanda Holklanda'da elinde Türk bayrakları ile Sokaklara çıktı. Vatandaşlar Hollanda'daki Türk konsolosluğu önünde toplanıyor. 

BAKAN KAYA'NIN ARACI DURDURULDU

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda girişinde durdurulduğunu ve kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23