• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk Telekom ve Marmara Üniversitesinden iş birliği

Yeniakit Publisher
2016-06-22 18:33:00 - 2016-06-22 18:34:06
Türk Telekom ve Marmara Üniversitesinden iş birliği

Türk Telekom; Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamındaki iş ortaklığı ağına, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi’ni de ekledi.

İnsana yatırımı stratejik odak noktası olarak gören Türk Telekom, eğitim alanında gerçekleştirdiği yeni iş ortaklıkları ile teknoloji sektörünün gelişimine katkısını sürdürüyor. Şirket, Türkiye’deki nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak ve gençlerin istihdamına katkıda bulunmak üzere hayata geçirdiği Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında son olarak Marmara Üniversitesi ile güçlerini birleştirdi.

Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit, genişbant ve mobil operasyonların uçtan uca anlatıldığı eğitimleri içeren Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, meslek yüksekokullarından mezun olan gençlere uzmanlık alanlarında derinlemesine kariyer yapma imkânı da yaratıyor. Sunduğu teorik ve pratik deneyimlerle gençlerin teknik yetkinliklerini artırmayı da hedefleyen program kapsamında yetişecek teknik uzmanlara, mezun olduktan sonra Türk Telekom’da işe girme fırsatı da sunuluyor.

Türk Telekom ve Marmara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen imza töreni 20 Haziran 2016 tarihinde, Marmara Üniversitesi, Göztepe Kampüsünde gerçekleştirildi. Aynı gün iş birliği kapsamında kurulan “Fiber Optik Laboratuvarı Telekomünikasyon Teknolojileri” alanının da açılışı yapıldı.

Tören; Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Türk Telekom İstanbul 2. Bölge Müdürü Ömer Yıldız ve Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Dr. Coşkun Şahin: “Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirmeyi ve mezunlarımızın istihdamını hızlandırmayı amaçlıyoruz ”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin törende yaptığı konuşmasında, Türk Telekom ve Marmara Üniversitesi’nin eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren iş birliğinin sektör ve Türkiye’nin geleceği için değer yaratacak uzun vadeli bir birliktelik olduğu noktasının altını çizdi.

Türk Telekom’un başlattığı Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi’nin üniversite-sanayi işbirliği alanında Türkiye’de atılmış en önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Şahin şöyle konuştu: “Türkiye’nin en köklü ve itibarlı eğitim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile telekomünikasyon alanındaki gelişmelerin öğrencilere ve mezunlara aktarılmasını, telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan iş gücünü yetiştirmeyi ve mezunlarımızın istihdamını hızlandırmayı amaçlıyoruz. Türk Telekom olarak Marmara Üniversitesi’nde kurduğumuz laboratuvarımız ile öğrencilerin teorik olarak alacağı eğitimleri, pratik olarak da uçtan uca uygulayabilecekleri teknolojik bir ortam yarattık. Böylelikle öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra iş dünyasına çok daha hızlı adapte olabilecekler. Marmara Üniversitesi’nin eğitim alanındaki deneyimi ile Türk Telekom’un teknoloji alanındaki 175 yıllık deneyim ve bilgi birikiminin bir çıktısı olan işbirliğimizim, sektörümüz adına başarılı sonuçlar yaratacağına inanıyorum.” 

Bahattin Aydın: “Mezunlar için Türk Telekom’da istihdam önceliği olacak”

Şahin’in ardından söz alan Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirilen projenin sadece bir eğitim değil, aynı zamanda istihdam projesi olduğuna dikkat çekti. Teknolojinin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de genç kuşağın en çok tercih ettiği ve en fazla istihdam edildiği sektörlerden biri olduğunu söyleyen Aydın, sektörün en önemli sorunlarından birinin de yetişmiş insan kaynağı olduğunu ifade etti. Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk Telekom olarak, Türkiye’nin en büyük entegre kurumsal okulu Türk Telekom Akademi çatısı altında, üniversite-sanayi işbirlikleri geliştirerek Türkiye’nin en önemli üniversiteleriyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu iş birlikleri ile ülke genelindeki pek çok üniversitede bilişim teknolojileri alanında dersler vermeyi, ilgili bölümlerde okuyan gençleri uzmanlıklarına göre yetiştirmeyi, eğitimlerini uygulamalı almalarını sağlamayı; tüm bunların sonucunda da hem şirketimiz hem sektörümüz için zengin ve nitelikli bir istihdam havuzu oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu işbirliği aynı zamanda meslek yüksekokullarını ekonomiye kazandırıp, mezunlarına kendi alanlarında nitelikli istihdam imkânı da oluşturacaktır.”

Prof. Dr. Mehmet Akalın, “Öğrencilerimiz iletişim sektöründe daha çabuk iş bulabilecekler”

Son olarak Marmara Üniversitesi adına konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın şunları söyledi: “Marmara Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı, açıldığı 1993 yılından bugüne yüzlerce mezun verdi. Programın temel hedefi toplumsal yaşamda ve iş dünyasında elektronik haberleşme teknolojisi alanında ihtiyaç duyulan; üstün nitelikli, analitik düşünebilen, gelişim ve yeniliğe açık, yaşam boyu öğrenme ilkesini özümsemiş, ulusal değerleri önemseyen teknikerler yetiştirmektir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi programını telekomünikasyon sektöründeki gelişmeleri göz önüne alarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirebilmek için öğrencilerimize sektöre yönelik eğitim-öğretim sunmak için kurguladık. Programımızda sahip olduğu uzman öğretim kadrosuyla öğrencilerimize en iyi eğitimi sunuyoruz. Türk Telekom ile yaptığımız iş birliğinin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi öğrencilerinin mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılmasına, öğrencilerin sektördeki uygulamalara hazırlanmasına ve mezuniyet sonrası istihdamlarına çok değerli faydalar sağlayacağına inanıyorum.”

TÜRK TELEKOM’LA TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM ODAKLI EĞİTİM YAYGINLAŞIYOR

Marmara Üniversitesi’yle işbirliği kapsamında seçmeli olarak açılan Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Sertifika Programı kapsamında Türk Telekom iç eğitmenleri destekli verilecek eğitimler sonunda, vize ve final sınavlarından başarılı olan öğrenciler sertifika sahibi olacak. 14 hafta boyunca haftada bir gün olarak düzenlenecek olan program kapsamında; 56 saat teori ve uygulama, e-eğitimler ve Türk Telekom sistem salonu ziyaretleri gerçekleştirilecek. İlk etapta 60 öğrencinin kabul edileceği eğitimlerde Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı öğrencilerine eğitim verilmesi hedefleniyor.

Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında daha önce; Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Şirket yeni iş birlikleri ile yıl sonuna kadar dokuz üniversiteyi daha bu programa dahil etmeyi planlıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23