• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk Kızılayı'ndan depremin vurduğu Derbendihan'a yardım eli

Yeniakit Publisher
2017-11-16 17:38:21 -
Türk Kızılayı'ndan depremin vurduğu Derbendihan'a yardım eli

Türk Kızılayı depremin vurduğu Derbendihan ilçesindeki köylerde evleri yıkılan veya zarar görenlere çadır yardımında bulundu.

Türk Kızılayı, Irak'ta depremin en çok zarar verdiği Süleymaniye iline bağlı Derbendihan ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlara çadır yardımında bulundu.

Yaşanan deprem sonrası bazı evler tamamen yıkılırken birçok ev ise duvarlarında, kolonlarında oluşan ağır hasar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. İnsanlar çökme riski ve yeniden bir depremin olacağı korkusuyla evlerine giremiyor ve kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

AA muhabirine konuşan Türk Kızılayı Irak Depremi Ekip Başkanı İsmail Yağcı, depremin yaşandığı ilk andan itibaren Kızılay olarak bölgede yardım dağıtan ilk kuruluş olduklarını hatırlatarak, "Derbendihan ilçesine bağlı on beş köyde 40 adet çadırı, vatandaşların kapılarına kadar giderek dağıttık, teker teker de kurulumlarını yapmaya başladık." dedi.

Yağcı ailelerin çadırlara yerleşmeye başladığını ifade ederek, bugünden itibaren Halepçe ilçesindeki Kız Öğrenci Yurdu'nda kurulan mutfakta, günlük sıcak yemek çıkaracaklarını, yaklaşık 2 bin 500 kişinin yemek ihtiyacını Türk Kızılayı olarak karşılayacaklarını dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Türk devletine şükranlarımızı sunuyoruz"

Derbendihan'a bağlı Karavuta köyünde yaşayan 50 yaşındaki Fatma Muhammed Kerim depremde evinin duvarları yıkıldığı için 7 kişilik ailesiyle dışarıda kaldıklarını söyledi.

Türk Kızılayının çadır yardımı sayesinde geçici bir barınma imkanı elde ettiklerini belirten Kerim, "Depremin olduğu gece adeta yer gök yıkıldı zannettim. İki küçük torunumu kucağıma alıp salavat getirerek dışarı kaçtım, evimin duvarlarının bir kısmı yıkılırken bir kısmında da büyük çatlaklar oluştu. Allah'a şükür can kaybımız yok, bu kara günlerde bize yardım elini uzatan Türk devletine de şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23