• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk ekonomisi 'iyi iş' çıkardı

Yeniakit Publisher
2017-03-24 08:12:00 -
Türk ekonomisi 'iyi iş' çıkardı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, en karanlık saatlerin güneş doğmadan hemen önceki saatler olduğunu belirterek, “Şu anda Türkiye’den kaçmak ya da uzaklaşmak doğru strateji olmayacaktır” dedi. Şimşek, Anayasa reformunun çok daha demokratik ve güçlü bir ülkenin temellerini atacağını vurguladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, en karanlık saatlerin güneşin doğmasından hemen önceki saatler olduğunu belirterek, “Şu anda Türkiye’den kaçmak ya da uzaklaşmak doğru strateji olmayacaktır. Normalde bu içinde olduğumuz zamanlar piyasaya girilmesi gereken zamanlardır. Piyasadan kaçılacak zamanlar değildir” dedi.

Şimşek, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) resmi desteğinde, Borsa İstanbul ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı iş birliğinde Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından düzenlenen 12. Türk Arap Ekonomi Forumu’nun (TAF’2017) açılışında yaptığı konuşmada, ABD’nin 241 yıllık başkanlık tarihinde 45. başkanını daha yeni seçtiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100 yıldan daha az bir dönemde 65. hükümeti kurduğunu hatırlattı.

‘MUHTEŞEM POTANSİYELİMİZ VAR’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “İç piyasada tekrarlayan şoklara rağmen Türkiye ekonomisinin verileri bekıldığında iyi bir iş çıkardığını söylemek mümkün” dedi.

Şimşek, Orta Doğu bölgesi için gelecek dönemin pek parlak görünmediğini ancak bunun güneşin doğuşundan önceki karanlığa benzediğini ifade ederek, “Çünkü bölgenin muhteşem bir potansiyeli var” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ilişkilerin kritik olmaya devam edeceğini belirten Şimşek, petrol ihracatının önceki döneme göre biraz daha iyi çıkacağı yönünde bir kanaat olduğunu, 2016 yılı ve öncesinde fiyatlardaki aşağı yönlü baskının biraz aşılacağına yönelik bir öngörü bulunduğunu kaydetti.

Bütçe açıklarının 2016’ya göre daraldığını, cari açığın da geçen yıla göre bir miktar iyileşme kaydettiğini ifade eden Mehmet Şimşek, “Dolayısıyla bölge için ekonomik görünüm çok parlak olmasa da bir önceki döneme göre daha iyi potansiyel arz etmekte” dedi.

2016 BÜYÜMESİ EKSİ DEĞİL

Büyüme oranının 2002 ve 2015 yılları arasında yüzde 5,9 seviyesinde gerçekleştiğini, bunun çok sağlam bir performansa işaret ettiğini kaydeden Mehmet Şimşek, 2016’nın Türkiye için zorlu bir yıl olduğunu, buna rağmen aynı dönemde büyümenin eksiye geçmediğini, artı büyüme kaydedildiğini, bütün bunların Türkiye ekonomisinin ne kadar dirençli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Son yıllarda küresel anlamda ekonomide pek çok kriz yaşandığını, bütün bunların sonucunda jeopolitik gerilimler olduğunu ve doğru işlemeyen devlet sistemlerinde büyük etki yarattığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, iç piyasaya bakıldığında Türkiye’nin çeşitli şoklarla karşı karşıya kaldığını, güce aç bir grup tarafından gerçekleşen kalkışmanın bu bölümün finali olduğunu söyledi.

DEMOKRASİDEN UZAKLAŞILMIYOR

İç şoklara rağmen Türkiye ekonomisinin sağlıklı ve sağlam kaldığını söylemenin mümkün olduğunu vurgulayan Şimşek, bunun da Türkiye ekonomisinin yapısının ne kadar sağlam, direnç kabiliyetinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Küresel medyada sanki Türkiye demokrasiden uzaklaşıyormuş gibi bir imaj oluşturulmaya çalışılıyor. Aslında durum bunun tam tersi” dedi.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23