• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tüpraş'taki patlamada ölü ve yaralılar var!

Yeniakit Publisher
2017-10-11 10:55:00 - 2017-10-11 13:26:41
Tüpraş'taki patlamada ölü ve yaralılar var!

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde depolama tankında meydana gelen patlamada ilk etapta 2 işçinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu, ölü sayısı 4'e yükseldi.

İzmir Aliağa Rafinerisi'nde ürün tankında saat 09.25'te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, bakım çalışmasına katılan işçilerden 4'ü hayatını kaybetti 1'i de yaralandı.  Patlama ihbarı üzerine tesisteki itfaiye ekipleri alarm durumuna geçirilirken, ambulanslar sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği bölümde enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken, yaralı işçi ilk müdahalenin yapılabilmesi için Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ALİAĞA KAYMAKAMI: HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİ SAYIMIZ 4'E YÜKSELDİ

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, patlamada 4 işçinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yılmaz şunları söyledi, 6 işçi  uzun  süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yaparken patlamanın  meydana geliyor.İlk etapta 1 işçimiz  hayatını kaybetti. Daha sonra bu sayı arttı ve şu anda 4 işçimiz hayatını kaybetti, 2 işçimiz de yaralı"diye konuştu.  Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA

Patlamanın neden meydana geldiği konusunda ise Tüpraş'tan bir açıklama geldi. Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5 kişininde patlamadan etkilendiği bildirildi. Açıklamada, "Bugün saat 09.25’de Tüpraş İzmir Rafinerisi Ürün Tankında yapılan bakım sonrası devreye alma çalışmaları sırasında yüzer tavanlı nafta tankında gaz sıkışmasına bağlı patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde bakım ve kontrol için bulunan yüklenici firma çalışanlarımızdan 5 kişi patlamadan etkilenmiştir. Rafineri Teknik Emniyet ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Rafineri Arama Kurtarma ekiplerimizce ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen çalışanlarımızdan 4’ü ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtulamamış ve yaşamını yitirmiştir. Bir çalışanımız ise hafif yaralı olarak tedavi altındadır" denildi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da"Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kaza ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

BİN 353 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

TÜPRAŞ verilerine göre Aliağa Rafinerisi'nde 1353 kişi çalışıyor. 1972 yılında 3 milyon ton/yıl ham petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayan İzmir rafinerisi, önemli kapasite artırımları ve ünite modernizasyonlarıyla gelişerek 1987 yılında 10 milyon ton/yıla ulaştı. 2007 yılında destilasyon kapasitesindeki revizyonlar da göz önüne alınarak rafinerinin ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon ton/yıl olarak tescil edildi. Verilere göre, İzmir Rafinerisinde, 2016 yılında 7,3 milyon tonu yurt içine olmak üzere toplam 10,4 milyon ton ürün satışı yapıldı.

DAHA ÖNCE DE BENZER HADİSELER YAŞANDI

Tüpraş’ta bugün meydana gelen patlama ilk değil. Daha önce de benzer olaylar meydana gelmişti. Mayıs ayında yaşanan olayda İzmit Rafinerisi'nde laboratuvarda hortumun patlaması sonucu 3 kişi yaralanmıştı.

BU AY İÇİRİSİNDE İKİNCİ PATLAMA

Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde 5 Ekim’de yaşanan patlama ve sonrasındaki yangında 1 işçi hayatını kaybetmiş, 4 işçi de yaralanmıştı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23