• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cenaze'ye gelenler, Hafız esed katilinin izinden gitti

Yeniakit Publisher
2016-06-10 17:36:00 -
Cenaze'ye gelenler, Hafız esed katilinin izinden gitti

Katil Beşar Esed'in Babası ve Hama katliamı sorumlusu hafız Esed'in 2000 yılındaki cenaze görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Bakın kimler var.

Yıl 2000 Hafız Esed'in cenaze töreninden görüntü.

Hama Kasabı olarak bilinen kişi Suriye yönetiminin diktatörü olmakla beraber yıllar sonra Suriye'de son 5 yılda babasının işlediği katliamları geçerek yüzbinlerce insanı katleden Beşar Esed'in babası Hafız Esed'tir.

Cenaze töreninde Hama Kasabının destekçileri yan yana görülmektedir.

Peki Hama katliamcısı Hafız Esad'ın cenaze töreninde kimler vardı? 

Cenaze töreninde bulunanlar ise tıpkı geçmişte olduğu gibi bugünde aynı şekilde Hafız Esed'in oğlu Beşar Esed'e bağlılıklarını defalarca beyan eden şahısların dostları. Hafız Esed'in cenaze namazını kıldıran isim

RAMAZAN EL BUTİ 

Suriye'de Beşar Esed katliamlarına destek veren  Esed askerlerinin sahabeden farksızdır diye iddia eden ve rejim tarafından öldürülen Saray mollası.

Suriye'de Esed rejimine destek veren din adamlarının önde geleniydi. El-Buti Bir camide hutbe verirken bir saldırı sonucu öldürülmüştü. Yapılan saldırıyı Esed yönetimi muhaliflerin yaptığını iddia etmişti, lakin daha sonra öldürülme anı videoların çıkması üzerine bu işin Esed yönetimi tarafından işlendiği ortaya çıkmıştı.

HASAN NASRALLAH 

Cenaze görüntülerinde dikkat çeken bir başka kişi ise Lübnan Hizbullah Hareketinin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Nasrallah, Suriye yönetiminin yapmış olduğu saldırılara destek vermiş ve bunla yetinmeyerek, Suriye'ye Esed ordusuyla beraber savaşması için binlerce Hizbullah militanını Suriye'ye göndermiş birisidir.

Kusayr'ın geri alınması için Direniş güçlerine karşı defalarca ek takviye gönderip sivil katliamlarında işlediği bilinen bir gerçektir. Görüntüde yer alan başka bir kişi ise, İranlı bir yetkili, Bugün Beşar Esed' destek veren kişilerin Hafız Esed'a da destek veren kişiler olduğu apaçıktır. Hama katliamının tek sorumlusu ve aktörü olan Hafız Esed'in cenaze töreninde görünen görüntüler, aslında Hama katliamının sorumlularınıda göstermektedir.

MUHAMMED HATİMİ 

Muhammed Hatemi 1997-2005 arasında görev yapmış olan, İran Cumhuriyeti'nin 5. cumhurbaşkanı. 4 Yıl boyunca tüm askeri ve silah desteğiyle dünya Şiilerine destek vererek bölgede Esed rejimi ile katliamlara imza atan İran'ın 5. cumhurbaşkanı

 


HAMA KATLİAMI 
 
Ülkenin üçüncü büyük kenti Hama'da 2 Şubat 1982'de Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı'nın başlattığı ayaklanmayı bastırmak için gönderilen Hafız Esad'ın kardeşi Rıfat Esad komutanlığındaki özel kuvvetler şehri kuşatarak önce havadan bombardıman yapmış, daha sonra topçu ateşi ve nihayet toplu idamlarla 27 günde on binlerce insanı katledilmişti. Uluslararası Af Örgütü'ne göre, katliamda ölenlerin sayısı 10 bin ila 25 bin arasında tahmin ediliyor. Yerel kaynaklar ölü sayısının 40 bine kadar çıktığını dile getiriyor.

Suriye ordusunun, yıkılmış binaların içinde saklananları öldürmek veya ortaya çıkarmak için zehirli gaz kullandığı katliamda, direnişin devam etmesi üzerine şehir büyük toplarla çevrilerek üç hafta boyunca saldırıya maruz bırakıldı. Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün rakamlarına göre ise ölülerin sayısı 30 bin ile 40 bin arasında. Olaylar sırasında 30 bine yakın sivilin kaybolduğu Hama katliamından sonra 100 binden fazla kişi tutuklanmış, 800 bin kadar Suriyeli ise ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

 
HAFIZ ESED KİMDİR? 
 
Lazkiye'nin Kardaha şehrinde, dünyaya gelen Esed, 1955'te Humus Askeri Akademisini pilot subay olarak bitirdi. 1958'de havacılık eğitimini geliştirmek için SSCB'ye gönderildi. Daha sonra bir hava filosunun komutanlığına getirildi. Suriye'nin, Birleşik Arap Cumhuriyeti'nden çekilmesine karşı çıktığı için, 1961'de Silahlı Kuvvetlerden ihraç edildi.
 
Baas Partisi'nin askeri kanadında kilit bir görev üstlendi ve 1963'te gerçekleştirilen darbede önemli rol oynadı. 1965'te Hava Kuvvetleri komutanlığına getirildi, ardından şubat 1966'da savunma bakanı oldu. 1969-1970 yılları arasında Baas Partisi'nin sivil ve askeri kanatları arasında baş gösteren iktidar mücadelesinde etkin biçimde yer aldı.  Hama katliamının baş aktörü olan Esad, katliamda binlerce kişinin öldürülmesi emrini vermiştir.Hafız Esad 2000 yılında öldü.

Kaynak:ISLAHHABER

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23