• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TÜİK’in Kent-Kır kriteri değişiyor

Yeniakit Publisher
2014-04-16 09:30:00 - 2014-04-16 01:29:00
TÜİK’in Kent-Kır kriteri değişiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, kent-kır ayrımında veri vermeyi durdurduklarını söyledi. Hanehalkı iş gücü ve il düzeyinde yaşam memnuniyeti araştırmaları hakkında bilgi vermek amacıyla İstanbul’da basınla bir araya gelen TÜİK Başkanı ve ekibi, gelişen teknolojik imkânlardan daha çok yararlanarak dünya ölçeğinde geçerliliği olan kriterlerle saha çalışması yaptıklarını söyledi.

İBRAHİM ACAR / İSTANBUL - OECD ile Eurostat’ın kullandığı hücre sistemi denilen yeni kent-kır ayrımlarını uygulayacaklarını belirten Birol Aydemir, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çalışmalarını yılsonuna kadar bitirebilirse, 2015’te AB standartlarına uygun yeni bir kent-kır ayrımına gideceğiz. Çünkü, idari düzenlemeler sürekli bizim kent-kır ayrımımızı değiştirmeye başladı. Daha önce kır olan her yer şimdi kent oldu. Büyükşehirlerdeki kır oranı yüzde 3’e düştü. Çoğu büyükşehirde hiç kır kalmadı. Halbuki daha düne kadar hepsi kırdı. Bu bizim bütün istatistiklerimizi değiştiriyor” dedi.

Yaşam memnuniyeti araştırması yaparken aslında kamu hizmetlerinden memnuniyetlerinin de ölçüldüğünü belirten Aydemir, bu araştırmanın, bakanlıkların, belediyelerin icraatlarıyla ilgili vatandaşların memnuniyetini gösterdiğini vurguladı. Aydemir, “Biz belediyelerin yaptığı bütün hizmetlerle ilgili vatandaşların ne düşündüğünü soruyoruz. Mesela ilginç şekilde, AB ile ilgili en büyük destek Hakkari’den geliyor. Yaşam memnuniyetinde ise Hakkari, sonlarda yer alıyor. Demek ki Hakkari, düşük yaşam memnuniyetinin çaresi olarak AB üyeliğini görüyor” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23