• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TTNET ve Türk Telekom'un sözlü savunması alındı

Yeniakit Publisher
2016-04-19 13:59:00 -
TTNET ve Türk Telekom'un sözlü savunması alındı

Rekabet Kurulu, TTNET ve Türk Telekom'un sözlü savunmasını aldı.

Rekabet Kurulu, Rekabet Kanunu'nu ihlal ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan TTNET AŞ ve Türk Telekomünikasyon AŞ'nin sözlü savunmalarını aldı.

Rekabet Kurumundaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Torlak, Kurulun, Türk Telekomünikasyon AŞ ve TTNET AŞ'nin sabit telefon hizmeti kapsamında "Ev Avantaj" tarifelerinde uyguladıkları fiyatlandırma yoluyla 4054 sayılı Kanun'un ihlal edilip edilmediği iddiasının yeniden değerlendirilmesi kararını aldığını belirtti.

Soruşturma heyeti yetkilileri, Türk Telekom AŞ'nin sabit telefon hizmeti kapsamında "Ev Avantaj" tarifelerinde uyguladığı fiyatlandırma yoluyla rekabeti ihlal ettiği iddiasına ilişkin soruşturma açılmamasına yönelik 2013'te karar verildiğini hatırlattı. Söz konusu kararın Ankara 9. İdare Mahkemesince iptal edildiğini anımsatan heyet yetkilileri, bu süreçte yapılan değerlendirmeler ışığında söz konusu şirketin ilgili pazarda hakim durumda bulunduğu, Türk Telekom tarafından düzenlenen bazı kampanyaların maliyetlerini karşılayamadığını, şirketin fiyat sıkıştırması yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığı ve diğer bazı uygulamalar nedeniyle Türk Telekom'a idari para cezası verilmesi gerektiği sonucuna ulaştıklarını bildirdi.

Ayrıca heyet yetkilileri, soruşturma raporu tarihi itibarıyla uygulanmaya devam eden "Ev Avantajlıya Her Yöne 3000 Dakika Bedava Kampanyası"nın sona erdirilmesi ve şirkete bu yönde yazı gönderilmesi gerektiği kanaatine ulaşıldığını ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vodafone Net İletişim Hizmetleri adına söz alan Yılmaz Aslan, söz konusu soruşturmanın 2013'te yapılan şikayete dayandığını ancak 2016'ya gelindiğini ve kararın hızlı bir şekilde verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Rekabet Kurumunun ülke menfaatleri doğrultusunda karar vermesi gerektiğini ifade eden Aslan, "Yaptığımız şikayetler reddediliyor. Bu bizde Türk Telekom korunuyor izlenimi yaratıyor." değerlendirmesinde bulundu.

TURKNET İletişim Hizmetleri AŞ adına söz alan Cem Çelebiler, sektörde düzenlenen bazı kampanyalar nedeniyle fiyat sıkıştırması yapıldığını, bu nedenle de çok zorlandıklarını vurgulayarak, "Kurumdan ileriye dönük, önleyici, mesaj verecek bir karar bekliyoruz." diye konuştu.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) temsilcisi Gökhan Candoğan da sektörde rekabetin ihlal edildiğini düşündüklerini, bu tür soruşturmalarda sektörün geleceğini dikkate alan genel bir değerlendirmeyle sonuca varılması gerektiğini söyledi.

- TÜRK TELEKOM ÜST YÖNETİCİSİ ASLAN

Şirketi adına söz alan Türk Telekom AŞ Üst Yöneticisi Rami Aslan da teknolojinin insanların hayatını değiştirirken, kendisini de yenileyerek değiştirdiğini ifade ederek, yurt dışındaki örneklerine benzer şekilde Türk Telekom'un da en iyi hizmetleri Türk halkına sunduğunu kaydetti.

Söz konusu kampanyaların pazardaki etkisini "çok küçük" olarak nitelendiren Aslan, bunların sektördeki oyuncuları etkilemediğini ve fiyat sıkıştırması yapılmadığını ifade etti.

- "REKABETİ İHLAL ETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Türk Telekom olarak rekabeti ihlal etmediklerini savunan Aslan, "Rekabeti ihlal etmemiz söz konusu değildir. Rekabet Kanunu ihlal etmedik. Rekabet Kanunu'nun ihlal edilmemesi nedeniyle Telekom'un cezayı hak etmediğinin tespit edilmesini rica ediyorum. Türk Telekom'da ne amaçla olursa olsun, böyle bir şeye izin verilmeyeceğini, Türk Telekom'un iş yapma biçiminin bu olmadığını belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 4 Mayıs'ta açıklayacak. Kararın bu tarihten önce alınması durumunda, Kurumun internet sitesinde yayımlanacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23