• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump’tan şok hamle… ABD askeri Suriye’ye giriyor!

Yeniakit Publisher
2017-01-27 09:00:00 - 2017-01-27 09:08:08
Trump’tan şok hamle… ABD askeri Suriye’ye giriyor!

ABD Başkanı, Pentagon'dan IŞİD'in kalesi Rakka'yı ezmek için kara unsurları ve helikopterlerin devreye girmesini isteyecek. Yeni planın bir ay içinde hazırlanıp hayata geçmesi bekleniyor.

'Suriye'de kesinlikle güvenli bölge kuracağım' diyerek gündemi değiştiren ABD Başkanı Donald Trump, bu kez Rakka'da strateji değişikliğine gidiyor.

New York Times gazetesine isim vermeden konuşan ABD'li yetkililer, Trump'ın yeni Suriye planının detaylarını paylaştı. Buna göre, yeni Savunma Bakanı James Mattis'in yemin töreni için bugün Pentagon'a gidecek olan Trump, burada IŞİD'e karşı yeni plan hazırlanmasını önerecek.

Başkan Trump, IŞİD'in fiili başkenti Rakka'ya karşı ABD askerlerinin ve helikopterlerinin kullanılmasını istiyor. Yeni plan bir ay içinde hazırlanacak ve hayata geçirilecek.

Pentagon'un Trump'a sunmak üzere bir IŞİD planı hazırladığı ileri sürülmüş ancak daha sonra Savunma Bakanlığı bu iddiaları reddetmişti.

Halihazırda ABD'nin Suriye topraklarında danışmanlık yapan bir grup askeri bulunuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TRUMP: BU İŞİ ŞANSA BIRAKAMAYIZ

Fox News kanalına konuşan Başkan Trump, dün medyaya sızan mülteci planını savundu.

ABD medyası, yayımladığı kararnamelerle dünyayı sarsan Trump'ın tüm mülteci programını dört aylığına durduracağını ve Suriye'den ise ikinci bir emre kadar hiçbir sığınmacıyı kabul etmeyeceğini yazmıştı.

Başkan Trump, "Ülkeye giren insanların çoğunda kötü niyetler olmayabilir ama bazıları kötü niyetli. Bu işi şansa bırakamayız" diyerek söz konusu planın doğru olduğunu söylemiş oldu.

Bugün imzalanacak kararnameye göre, Suriye, Irak, Libya, İran, Sudan, Somali ve Yemen'den ABD'ye gelmek isteyenlere bir ay Amerikan vizesi verilmeyecek. Suriye'den ayrıca hiçbir sığınmacı kabul edilmeyecek.

Barack Obama döneminde 110 bin olan yıllık mülteci kabul üst sınırı da 50 bine indirilecek.

'YASAĞA HAYIR, DUVARA HAYIR'

Göreve geldiği ilk gün dünya çapında bir protestoya hedef olan ABD Başkanı Trump'a karşı gösteriler de sürüyor.

Başkent Washington DC'de toplananlar, Trump'ın mülteciler ve Meksika sınırıyla ilgili kararlarını protesto etti. Çoğu beyaz Amerikalı grup 'Yasağa hayır, duvara hayır', 'Müslümanlarla birlikteyiz', 'Müslümanları fişlemeyi bırak' ve 'Bir yerdeki adaletsizlik her yere tehdit' pankartları taşıdı.

Associated Press (AP) haber ajansı, ayrıca Miami'de de protesto gösterisi düzenlendiğini bildiriyor.

TRUMP'IN BAŞSTRATEJİSTİ: MEDYA ÇENESİNİ KAPALI TUTSUN

Öte yandan, Başkan Trump'ın ırkçı başstratejisti Stephen Bannon, medyanın muhalefet partisi gibi davrandığını savundu.

Cumhuriyetçi Parti içinde bile 'ırkçı ve aşırı sağ' bulunan Bannon, "Medya utanmalı, aşağılanmalı, çenesini kapalı tutmalı ve bir süre için dinlemede kalmalı. Bu ülkeyi anlamıyorlar. Hala Donald Trump'ın neden ABD Başkanı olduğunu anlamıyorlar" diye konuştu.

Stephen Bannon'un kurucusu olduğu Breitbart News, beyaz Amerikalıların çıkarlarını savunan, aşırı sağın önde gelen yayınlarından biri kabul ediliyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23