• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump’la aradaki soğukluk kalkar

Yeniakit Publisher
2017-01-21 07:07:00 - 2017-01-21 07:01:11
Trump’la aradaki soğukluk kalkar

Cuma namazı çıkışı önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, “ABD ile geçmiş dönemde ne yazık ki iki ülke arasında biraz soğukluk yaşandı. Yeni yönetimle bunun ortadan kalkacağına inanıyoruz” dedi.

ANKARABaşbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Emek Merkez Camii’nde kıldı. Yıldırım, namazın ardından vatandaşları selamladı. Daha sonra cami önünde kendisini bekleyen öğrencilere karne hediyesi olarak oyuncak araba veren Yıldırım, daha sonra yürüyerek Emek Barış Taksi Durağı’na geçti. Taksicilerle sohbet eden Yıldırım, daha sonra Güneyce Çay Salonu’nu ziyaret etti. Başbakan Yıldırım daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. 

TRUMP’A BAŞARILAR DİLİYORUM

Başbakan Yıldırım, “Bugün Amerika’da devir teslim töreni olacak. Ekonomiye ne gibi bir etkisi olur?” şeklindeki soru üzerine, hayırlı olsun dileğinde bulunarak, “Sayın Trump’a başarılar diliyoruz. ABD-Türkiye ortaklığının NATO’dan başlayan, bugünlere gelen köklü bir geçmişi var. Geçmiş dönemde ne yazık ki bazı yanlış işler oldu ve iki ülke arasında biraz soğukluk yaşandı. Yeni yönetimle bunun ortadan kalkacağına inanıyoruz. 

Özellikle ülkemize 15 Temmuz alçak darbe girişiminin mimarı olan, müsebbibi olan FETÖ’nün iade edilmesi başta olmak üzere, Suriye’de, Irak’ta Türkiye’nin başını ağrıtan terör gruplarına DEAŞ’la mücadele adı altında verilen desteğin durdurulması, ayrıca Türk milletinin Amerika yönetimi hakkındaki olumsuz algısının düzeltilmesi yönünde adımlar atılacağını ümit ediyoruz, beklentimiz budur” şeklinde konuştu. 

BAHÇELİ’Yİ TANIYAMAMIŞLAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yıldırım, “MHP’li bakan açıklamanıza, Sayın Bahçeli’den açıklama geldi. ‘Karanlıkta göz kırpmışlar haberimiz yok’ dedi. Nasıl yorumlarsınız?” şeklindeki soruya da, “Siyasi etik, siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar öyle zannediyorum ki Sayın Bahçeli’yi, Sayın Devlet Bey’i tanıyamamışlardır. Devlet Bey, ilkeleri olan, memleketin menfaati konu olduğunda hiçbir siyasi saikle hareket etmeyen bir zattır. Kendisini bu şekilde tanıdım ve geçmiş yakın siyasi tarihimizde de önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en güzel ispatıdır. Bunun dışında söylenen sözler, bu teklifin geçmemesi yönündeki anlamsız kampanyanın birer parçasıdır” diye konuştu. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23