• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump, FBI'ı yerden yere vurdu

Yeniakit Publisher
2017-01-04 21:24:00 -
Trump, FBI'ı yerden yere vurdu

Başkanlık seçimlerine siber saldırı suçlamasıyla ilgili olarak FBI'la yapacağı görüşme ertelenen Donald Trump, açtı ağzını yumdu gözünü.

Amerika Birleşik Devletleri,(ABD) başkanlık seçimine Rusya'nın siber saldırı ile müdahale ettiği gerekçesiyle barack Obama yönetimi 35 Rus diplomatı deport etmiş, 2 Rus şirketini de kapatmıştı.

35 DİPLOMATA DEPORT

Bu gelişme üzerine Moskova yönetimi önce aynı şekilde karşılık verileceğini sonrasında ise Devlet Başkanı Vladimir Putin,  "Karşılık verme hakkını saklı tutuyoruz. Ancak sorumsuz, 'mutfak diplomasisi' seviyesine inmeyeceğiz. Rus-Amerikan ilişkilerinin yeniden tesisine yönelik adımları ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın tutumuna göre belirleyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu. Uzmanlar, Obama'nın bu kararını, iç çatışmayı körüklemek ve ABD-Rusya ilişkilerini zehirlemek üzere yapılmış bir hamle olarak değerlendirmişti.

ZEHİR ZEMBEREK

Yaşanan bu gelişmeler üzerine, Başkan Donald Trump, siber saldırıyla ilgili olarak Federal Soruşturma Bürosu'ndan(FBI) bilgilendirme talep etmişti. Kararlaştırılan tarihte bilgilendirme yapılmayıp cuma gününe ertelenince Trump, deyim yerindeyse zehir zemberek bir açıklama yaptı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÇOK GARİP

Siber saldırı iddialarına baştan beri tepki gösteren Trump, Twitter hesabından "Sözde Rusya korsanlığı istihbarat brifingi cumaya ertelendi, herhalde bir kanıt oluşturmak için daha çok zamana ihtiyaç duydular, çok garip" mesajını paylaştı.

Donald Trump, 20 Ocak'ta Başkanlık görevini Barack Obama'dan devralacak. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23