• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Topçu: Yeni harita çiziyorlar, orada olacağız

Yeniakit Publisher
2016-10-24 21:29:00 - 2016-10-24 21:36:25
Topçu: Yeni harita çiziyorlar, orada olacağız

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ortadoğu'da ve Türkiye'de yaşananları '100 yıl önce yarım bıraktıkları projeyi tekrar hayata geçirdiler' şeklinde özetledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Biz Anadolu'da bir olursak, iri olursak, diri olursak, Ankara ayakta olursa Arakan, Kosova, Bosna, Yemen, Somali ayakta olur. Ankara varsa buraların hepsi var olur." dedi.

Topçu, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Yerli Düşünce Derneğince hazırlanan ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesindeki "Gençlerin Gözünden Ata Yadigarı Topraklar" konulu fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Topçu, "Neticede nerede biz varsak, nerede var olmuşsak, bugün de bize çizilen bu resmi sınırları tanımadan atalarımız nereye ayak basmışsa, orada hangi kardeşimiz varsa, onunla bir olmak, beraber olmak, aynı havayı teneffüs etmek, bunu da yeterli görmüyoruz, birbirimizle tanışmak, yeniden bilişmek, yeniden birbirimizi anlamak noktasında çaba sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Birileri ne yaparsa yapsın, isterlerse uzayı yüz binlerce uyduyla bezesinler, biz imanımızın ve inancımızın sayesinde onların bize kurduğu bariyerleri aşacağız ve onlar ne yaparsa yapsın biz medeniyet coğrafyasındaki kardeşlerimizle buluşacağız, görüşeceğiz, bir olacağız, iri olacağız ve onların inadına da diri olacağız." diye konuşan Topçu, Anadolu milletinin karşısına 77 düvelin hem içeride hem dışarıda dikildiğini ve özel bir harp uygulandığını söyledi.

"100 YIL ÖNCE YARIM BIRAKTIKLARI PROJEYİ TEKRAR HAYATA GEÇİRDİLER"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Topçu, şöyle konuştu:

"Biz şu anda yeniden milleti vahide olarak, Anadolu milleti olarak, medeniyet coğrafyamız olarak, yeniden bir istiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz. Karşımızdakiler, bunu özel harp taktikleriyle yapıyorlar. İçeride bizi bölücü terörle, FETÖ terörüyle, diğer terör örgütleriyle meşgul ederken bir taraftan da medeniyet coğrafyamızda 100 yıl evvel yarım bıraktıkları bir emperyal projeyi tekrar hayata soktular ve bunu tek başına yapmak istiyorlar.

"ÇİZECEKLERİ O HARİTANIN MASASINDA OLACAĞIZ"

Başkomutanın dediği gibi, bir kere medeniyet coğrafyamızda, Baklanlardan Çin Seddi'ne, yapacakları, çizecekleri o haritanın masasında öyle de olacağız, böyle de olacağız. Bunu bir kere unutmasınlar. O sahada da öyle de olacağız, böyle de olacağız.

"BİZ BAŞKOMUTAN'IN YANINDA OLACAĞIZ"

Bu hesapları 100 yıl evvel, 1909'da yapmışlar. O gün bizim entellektüelimiz, bizim dedelerimiz, gençlerimiz 7 düvelin tezgahını anlayamamışlar. İnşallah bizler, bizden sonra gelenler 1909'da yaptığımız hatayı yapmayız, safımızı iyi belirleriz. Saf neresi olacak? Devletin, milletin, bayrağın yanı olacak. Bu safta kim duruyor? Başkomutan, seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duruyor. O zaman hep beraber onunla aynı safta olacağız.

Biz Anadolu'da bir olursak, iri olursak, diri olursak, Ankara ayakta olursa Arakan, Kosova, Bosna, Yemen, Somali ayakta olur. Ankara varsa buraların hepsi varolur. Ankara eğer çökertilirse buraların hepsi çöker."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23