• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Topçu: CHP siyasetin yalancı çobanı

Yeniakit Publisher
2017-05-09 12:02:15 -
Topçu: CHP siyasetin yalancı çobanı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “CHP siyasetin yalancı çobanı oldu, düşüncesinde bir kere daha tutarsız çıktı. Ülkenin bölündüğü falan yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Yalçın Topçu, CHP’nin siyasetin yalancı çobanı olduğunu belirterek, referandumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden Kandil’i, FETÖ’yü yanına alarak bir cephe oluşturduğunu ve yüzde 48.56 aldığını kaydetti. Topçu, “CHP düşüncesinde bir kere daha tutarsız çıktı, ülkenin bölündüğü filan yok” dedi.

CHP’nin referandum öncesi yeni sisteme ilişkin politikalarını değerlendiren Yalçın Topçu, Türkiye’nin bölüneceği yönündeki iddialara cevap verdi. Topçu, “Sistem değişikliği ile birlikte ana muhalefetin kendine çeki düzen vermesi lazım. Negatif bir dil yerine pozitif bir muhalefet anlayışına sahip olması ve uzlaşmacı olması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı, Ankara düşmanlığı üzerinden Kandil’i, FETÖ’yü yanına alarak bir cephe oluşturdu ve yüzde 48.56 aldı” dedi.

Yeni sistemin toparlanmayı ve uzlaşmayı dayattığının altını çizen Topçu, “CHP tek parti anlayışından vazgeçmeli, geçmiş alışkanlıklarını terk etmeli, yani siyasetin devesi mi kuşu mu onu tespit etmeli. CHP’nin bazı sözcüleri sosyal demokrat parti olduklarını ifade derler. Uygulamaya baktığınız zaman sosyal demokrat değerleri bünyesinde barındırdığını söyleyemeyiz. CHP eğer solcu bir parti ise dünyada geçerli olan sol değerler ile kendini bezemeli. Muhalefet anlayışını yeniden gözden geçirmeli. CHP siyasetin yalancı çobanı gibi bir durumda ‘ülke parçalanacak, bölünecek’ gibi kurgular üzerinden ‘hayır’ kampanyası yürüttü. Yanlarına Kandil’i ve Pensilvanya’yı alıp yalan ve korku üzerinden bir siyaset üretti. 18 maddenin bir tanesinden bile haberdar değillerdi. Her madde hakkında da 18 bin yalan söylediler. Bu Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Güya müttefikimiz olan AB ülkeleri ve ABD’nin onlara destek olması neticesinde yüzde 48.56 oy aldılar” diye konuştu.

“CHP düşüncesinde bir kere daha tutarsız çıktı, ülkenin bölündüğü filan yok”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de muhalefet olduğunu kaydeden Topçu, “İktidarı, aslında bir noktada da millet adına denetlemek onların görevidir. Yeni sistem güçlü iktidarın yanında güçlü muhalefeti zorunlu kılacak. CHP umarım içinde yaşadığı çalkantıdan kısa sürede kurtulur. CHP’ye baktığımız zaman tarif koyamıyoruz. Bir bakıyorsun bölücü terör örgütü ile FETÖ ile, öbür taraftan Atatürk posteri ile eşkıya başı Abdullah Öcalan’ın posterleri yan yana, anlaşılmaz bir durum var. FETÖ’nün kurum kuruluşlarında boy gösteren genel başkan yardımcıları, PKK sempatizanların yürüyüşlerinde var olan milletvekilleri. Umarım CHP batılı ülkelerdeki sol partililer noktasına gelir. Ülkenin de bundan kazanacağı şeyler olabilir. CHP düşüncesinde bir kere daha tutarsız çıktı, ülkenin bölündüğü falan yok” şeklinde konuştu.

“Güçlü bir iktidar ve güçlü bir muhalefet olacak”

Referandum sonrası bazı maddeleri hayata geçen anayasa değişikliğini değerlendiren Yalçın Topçu, yeni sitemin millet egemenliğinin yolunu açtığını kaydederek, milletin egemenliğini iktidara doğrudan yansıtma imkanı bulacağını ifade etti. Çok güçlü bir iktidar karşısında çok güçlü bir muhalefet olacağının altını çizen Topçu, “Yüzde 50 artı 1’i alan iktidar olacağı için bu hem iktidar tarafının uzlaşma arayışına vesile olacak hem de muhalefet olanların muhalefet olabilmesi için bir uzlaşmaya ihtiyaç doğacak. Siyasetin hem muhalefeti hem iktidarı toparlanmış, güçlü bir iktidar ve güçlü bir muhalefet olacak. Sandık sonrası iktidar doğrudan millet ile belirleneceği için ülkemizin hem terörle mücadelesini hem de ekonomik olarak vermiş olduğu mücadele de başarısı daha çok katlanacak” ifadelerini kullandı.

“Rusya ile Türkiye’nin ilişkileri iyi olması dünyanın refahı demektir”

Türkiye ile Rusya arasında yeniden şekillenen ilişkileri “Rusya ile Türkiye’nin ilişkileri iyi olması dünyanın refahı demektir” ifadeleri ile değerlendiren Topçu, Rusya ve Türkiye’nin iki büyük devlet olduğunu, tarihi bir birliktelik olduğunu dile getirdi. “Rusya’nın coğrafyasında hem soydaşlarımız hem de dindaşlarımız var” diyen Topçu, bunun iki ülkenin kültürel, sosyal, siyasi, ekonomik ilişkilerinde çok önemli bir argüman olduğunun altını çizdi. Topçu, “Bir takım karanlık odakların Rusya ve Türkiye ilişkilerini bir uçak meselesi ile çok kötü bir noktaya götürdüğü dönemde, oradaki hem dindaş hem de soydaşlarımız ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya ile Türkiye ilişkilerinin çok iyi bir yere gelmesi için çok çaba sarf ettiler. Rusya ile Türkiye dünyanın merkezinde yer almakta. Rusya ile Türkiye’nin ilişkileri iyi olursa sadece Rusya ve Türkiye kazanmaz. Asya, Balkanlar, Ortadoğu, kazanır. Washington’un da bundan çıkarları olur. Rusya, Türkiye ilişkilerinin iyi olması dünyanın güvenliği, özgürlüğü refahı demektir. Rusya ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının tecrübeleri, yüksek liderlik vasıfları bu ilişkileri daha da ileriye taşıyor. Rusya ile Türkiye küresel teröre karşı verilen mücadeledeki birlikleri her iki ülkenin menfaatine ve dünyanın güvenliğine, özgürlüğüne katkıda bulunacaktır” açıklamasında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23