• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Topçu: Bağımsız bir bakanım ama...

Yeniakit Publisher
2015-10-09 19:43:00 - 2015-10-09 19:52:45
Topçu: Bağımsız bir bakanım ama...

Kayseri'de konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bağımsız bir bakanım ama 1 Kasım'da yapılacak seçimin, ülkemize hayır getirmesini ve iş başına, tek başına bir iktidar gelmesini arzuluyorum" dedi.

Ankara'dan karayoluyla Kayseri'ye gelen ve ilk olarak Valiliği ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'ya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Osmanlı dönemi eseri tarihi saat kulesinin maketini verdi.

Bakan Topçu, burada yaptığı açıklamada, "Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Devlet ve millet bölücü örgütün kökünü kazıyıncaya kadar kararlıdır. Bunun arkasındaki güçler Çanakkale'de nasıl hezimete uğradıysalar, Anafartalar'da, Sakarya'da hezimete uğradıysalar, Allah'ın izniyle bu kez de hezimete uğrayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri kararlı bir şekilde yılanın belini kırmış, kafasını gövdesinden ayırmış, neticede kuyruğu ile kafasının ezilmesi de kısa sürede gerçekleşecektir" dedi. "Bizim, kavgamız asla ama asla Türk- Kürt kavgası değildir" diyen Bakan Topçu, şöyle devam etti:

"Bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum ki dün Çanakkale'de kim idiyse, bu gün de kavgamız onlarladır. Kürt, Türkmen Çerkez, Laz kim kendisini nasıl isterse ifade etsin ama sonuçta ay- yıldızlı bayrak altında birinci sınıf vatandaştır ve onlar birbirleriyle kardeştir. Kavgamız Çanakkale'de karşımızda olanların milletimiz ve coğrafyamıza attığı paçavra iledir."

Topçu, Kayseri'ye gelmeden önce 15 ili gezdiğini ve buralarda da bakanlığıyla ilgili incelemeler yaptığını söyledi.

Bakan Yalçın Topçu, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan AK Partili Mustafa Çelik'le görüştü. Bakan Yalçın Topçu, burada yaptığı konuşmada da şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Aslolan ülkenin siyasi istirarıdır. Ülkenin etrafı ateş çemberi halinde siyasi istikrar, bölücü örgütle mücadeleyi sürdürdüğümüz bu dönemde birlik ve beraberliğimiz sağlamlaştırmak istiyoruz. Bağımsız bir bakanım ama 1 Kasım'da yapılacak seçimin, ülkemize hayır getirmesini ve iş başına, tek başına bir iktidar gelmesini arzuluyorum. A ve B partisi gelsin demiyorum. Zira tek başına iktidarla ülkemiz, her açıdan sıçrama yapar ve yaşadığımız belirsizlikleri, kayıpları telafi ederiz. Etiler'de, Tarabya'da viski yudumlayanlarla, Hakkari'nin dağlarında askere kurşun sıkanlar, yaşamı engelleyenler nasıl oluyor da bir araya geliyorlar? Bu manzaraya iyi bakın. Çevremizde ameliyat yapanlar, Türkiye'nin gelişmesini, güçlenmesini istemiyorlar. Birileri 10 bin kilometre uzaktan gelip, başkentlerinin güvenliğini bahane edip bu coğrafyaya gelirken, bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor."

Bakan Topçu, Kayseri ziyaretinin ardından, Sivas'a geçecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23