• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tiyatroya “Necip Fazıl” dopingi

Yeniakit Publisher
2014-11-29 08:24:00 - 2014-11-29 08:06:28
Tiyatroya "Necip Fazıl" dopingi

Edebiyat ve fikir dünyasının önde gelen isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, tiyatro eserleriyle Anadolu’nun sahnelerinde hayat bulacak. Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği, Kısakürek’in üç eseriyle 4 Aralık’tan itibaren Türkiye’yi dolaşacak

Edebiyat ve fikir dünyasının önde gelen isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, tiyatro eserleriyle Anadolu’nun sahnelerinde hayat bulacak. Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği (MÜSSED), Kısakürek’in üç eseriyle 4 Aralık’tan itibaren Türkiye’yi dolaşacak. MÜSSED Başkanı Mahmut Karakaya, Necip Fazıl Kısakürek’in eseri “Bir Adam Yaratmak” ile Anadolu turnesine çıkacaklarını belirterek, “Bir Adam Yaratmak eseri üzerimizde bir sorumluluktu. Biz üstadın bu eserinin, düşüncesinin sadece Ankara veya İstanbul merkezli değil, Anadolu’nun her yerinde yaşamasını istedik” dedi. Bazı hassasiyetlere sahip ailelerin, sahne sanatlarına hevesi ve yeteneği olan çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebilecekleri kurumların yokluğundan şikayet ettiklerini söyleyen Karakaya, “Böyle bir yapının bir zaruret haline geldiğini çekirdek ailemizden sosyal yaşantımıza bütün çevremizde hissettik. Aslında çok da geç kalındı bunun için” diye konuştu.

“RENGİMİZ ÜSTADIN İDEOLOJİSİ”

Karakaya, dernek olarak ilk faaliyetlerinden birinin Başkent Tiyatrolarının Necip Fazıl Kısakürek’e ait “Bir Adam Yaratmak” oyununu Anadolu’ya çıkarmak olduğunu vurguladı. Turneye, 4 Aralık’ta Malatya ile başlayacaklarını bildiren Karakaya, “Bu eser üzerimizde bir sorumluluktu. Üstadın bu eserinin, düşüncesinin sadece Ankara veya İstanbul merkezli değil, Anadolu’nun her yerinde yaşamasını istedik. Doğu’dan başlayıp Batı’ya, Karadeniz’e, İç Anadolu’ya devam edeceğiz. Bir gaye uğruna yapıyoruz. Bağımsızız ama bir rengimiz de var ve bu renk Üstadın ideolojisi” şeklinde konuştu. Son dönemde Devlet Tiyatrolarının Necip Fazıl’ın eserlerini yeniden sahnelemeye başladığını hatırlatan Mahmut Karakaya, “Haklarını teslim edemediğimiz değerlerimizin haklarını verme zamanı geldi. Farklı nedenlerle Anadolu insanı kültür sanat meselesini sahiplenemediği gibi Necip Fazıl gibi sanatçıları sahiplenmeye de korkuyordu. Ama artık her şeyi konuşma, her mecrada bunları münazara etme fırsatımız oluyor” değerlendirmesinde bulundu. Karakaya, “Kaldırımların Çileli Yolcusu”, “Siyah Pelerinli Adam” oyunlarını da hazırladıklarını ve Bir Adam Yaratmak’ın ardından bu oyunlarla turneye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23