• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tırnaklarınıza dikkatli bakın!

Yeniakit Publisher
2017-06-26 23:39:00 -
Tırnaklarınıza dikkatli bakın!

Karaciğerinizde bir sorun olduğunun habercisi olabilir. Eğer tırnaklarınız resimde görüldüğü gibi beyazsa bu hepatit veya başka bir karaciğer rahatsızlığının belirtisi olabilir.

Kaşık tırnaklar

Yukarı doğru kıvrık ve yumuşak tırnaklar kaşık tırnak olarak adlandırılır ve anemi, karaciğer rahatsızlıkları, kalp hastalıkları ya da hipertirodizm habercisi olabilir.

Tırnak çentikleri

Tırnak çentikleri sedef hastalığı, egzama veya daha nadir olarak artrit veya alopesi (saç dökülmesi) belirtisi olabilir.

Sarı tırnaklar

Enfeksiyon veya daha ciddi bir rahatsızlık belirtisi olabilir. Ayrıca sarı tırnaklar bir mantar enfeksiyonuna da işaret ediyor olabilir. Tirod sorunları da tırnaklarınızın sararmasına sebep olabilir.

Yumru tırnak

Yumru şeklide veya yuvarlaklaşmış tırnaklar akciğer sorunlarına işaret eder.

Siyah tırnaklar

Tırnaklardaki siyah çizgiler koyu tenli insanlarda sık görülen bir durum olsa da, deriye kadar sirayet eden kararmalar, renk değişiklikleri melanom belirtisi olabilir ve biyopsi gerektirebilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İnce tırnaklar

"Jel tırnaklar" adı verilen bu yapı tırnaklara aşırı kimyasal uygulanmasından dolayı ortaya çıkabilir.

Tırnak çıkıntıları

Tırnaklarınızdaki dikey çıkıntılar endişe verici gibi görünebilir ancak uzmanlar bunun normal olduğunu ve endişelenecek bir durum olmadığını belirtiyor. Yaşlanmayla ortaya çıkması muhtemel normal bir durum.

Çatlak veya kırık tırnaklar

Tırnağınızın bir kısmı renk değiştirirse, çatlarsa veya kısmen kırılıp koparsa bu tırnak mantarına işaret eder.

Tırnaklardaki beyaz noktalar

Uzmanlar bu noktaların kalıtımsal, yaralanma sonucu, ağır manikür sonucu veya bilinmeyen başka sebeplerden kaynaklanabileceğini belirtiyor

Yatay çizgiler

Tırnak üzerindeki enlemesine, yatay çizgiler aynı şekilde zararsız olmayabilir. "Beau çizgileri" adı verilen bu çentikler ve çöküntüler yüksek ateşe sebep olan bir rahatsızlık veya diyabet ya da çinko yetmezliği belirtisi olabilir.

Tırnağın altında kan toplanması

O bölgede bir yaralanma olduğunun işareti. Belki çekiçle tırnağınıza vurdunuz belki de sehpaya çarptınız. Buz koymanız kafi gelecektir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23