• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristlerin işini 'hilal' bitirecek!

Yeniakit Publisher
2018-02-17 11:51:00 -
Teröristlerin işini 'hilal' bitirecek!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Türkiye’nin güney sınırını ve Afrin’i teröristlerden temizlemek için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) destekli Zeytin Dalı Harekatında, hilal şeklini oluşturmaya başladı.

TSK, Afrin’i çevreleyen, Cinderes , Şeyh Hadid, Raco, Semelkan, Şenkal, Bülbül ve Basraya bölgelerini tamamen teröristlerden temizleyerek, ÖSO birliklerinin oluşturduğu kurtarılmış bölgelerle Türkiye’ye sızmaları engelleyecek. 

YERLİ POLİS TİMLERİ TARAFINDAN KORUNACAK

Mehmetçiğin Afrin yerleşim merkezine girmeden önce sınır hattını tamamen temizleyip, sınır güvenliğini tamamen sağladıktan sonra pek çok cepheden eşzamanlı operasyon düzenleyeceği belirtildi. Temizlenen bölgeler, Türkiye’den giden Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) tarafından eğitilecek yerli polis timleri tarafından korunacak. Eğitim verilen Suriye kökenli vatandaşların arasında ÖSO’da görev yapanların yanı sıra Türkmenler ve Türkiye yanlısı Arap aşiretlerin belirlediği kişilerden oluşuyor. Daha önce Fırat Kalkanı harekatı sonrasında da terörden temizlenmiş bölgelerde uygulanan bu yöntemin başarılı olduğu, Afrin ve İdlib’te de bu yöntemin kullanılacağı belirtildi.
Öte yandan; terör örgütü içerisinde yer alan yabancı uyruklu teröristler de Türkiye’nin galip geleceğini anlayarak örgütten ayrılma çabası içine girdiler.

1595 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 1595 olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren 1595 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TERÖR MEVZİLERİ ATEŞ ALTINDA

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, topçu birliklerince ateş altına alındı. Sınır birliklerine tank, zırhlı personel taşıyıcı ve hafif zırhlı araç sevkıyatı da devam etti.
65 köy temizlendi.

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in Hasan Kelkavi ve Celeme köylerini terör örgütü PYD/PKK’dan temizledi. Böylece harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 44’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 17’si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 65 noktayı örgütten kurtarmış oldu.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23