• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristler dışlanmalı

Yeniakit Publisher
2017-11-23 10:02:00 - 2017-11-23 10:15:38
Teröristler dışlanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin katıldığı Suriye konulu üçlü zirve barış için umut oldu.

Suriye’deki iç çatışmayı bitirmek için Soçi’de buluşan Erdoğan, Putin ve Ruhani barış için umut ışığını yaktı. 2 saatlik zirvenin ardından konuşan Erdoğan, “Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü ile ülkemizin milli güvenliğine kasteden terörist unsurların süreçten dışlanması, Türkiye olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir” dedi.

Rusya’nın Soçi kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katıldığı Suriye konulu üçlü zirve barış için umut oldu. Zirvenin sonunda düzenlenen üçlü basın toplantısında söz alan Erdoğan, özellikle PYD/YPG’yi kasdederek, “Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü ile ülkemizin milli güvenliğine kasteden terörist unsurların süreçten dışlanması, Türkiye olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir” dedi.

Kritik görüşmeler yaptıklarını ve konuları samimiyetle ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, Suriye’de Suriye halkının öncülüğünde kapsayıcı, adil ve özgür bir siyasi sürecin hayata geçirilmesi noktasında mutabık kaldıklarını kaydetti.

ÇETELER MEŞRU AKTÖR OLAMAZ

Erdoğan, “Eli kanlı çeteleri meşru aktörler olarak göremeyiz. Terörist gruplarla aynı çatı altında olmamızı bizden kimse beklememelidir” ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Barışın korunması ve PKK’nın uzantılarının yuvalandığı Afrin konusuna da değinen Erdoğan, “Mutabık kaldığımız hususların sağlanması Rejim’in ve çatışan tarafların atacağı adımlarla da yakından alakalıdır. Afrin’deki olumsuzlukların giderilmesi, inanıyorum ki Suriye konusundaki pürüzlerin giderilmesinde önemli atlama taşı olacaktır” dedi.

PUTİN: 3 ÜLKE ÖNCÜ OLDUK

Rus Lider Putin de, şunları dile getirdi: “Suriye’de istikrarın tesis edilebilmesi ve çatışmalardan sonraki durumu konuştuk. 3 ülke Suriye konusunda öncü ülkeler oldular. Ülkesini terk edenlerin ülkelerine geri dönebilmeleri için gereklilerin sağlanması, çatışmaların tamamen sonlandırılması, çatışmasızlık bölgelerinin güvenliğinin artırılması ve Suriye toplumunun bütün kesimlerinin katılacağı bir toplantı yapılması konusunda mutabık kaldık.

RUHANİ: ZİRVEDEN MEMNUNUM

Ruhani ise, Suriye’de tüm kesimlerin ulusal bir kongre toplamaları noktasında mutabık kaldıklarını anlattı. Bu kongre ile yeni anayasa için zemin oluşacağını ve özgür ve adil bir seçim yapılacağını kaydeden Ruhani, bu adımın bütün bölge için barış ve istikrar getirebileceğini belirtti. Zirveden çıkan mutabakattan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ruhani, “Umalım ki Suriye’de özgür bir seçime şahit olalım” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23