• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristler camiyi otele çevirmişler

Yeniakit Publisher
2016-02-06 13:56:00 -
Teröristler camiyi otele çevirmişler

Cizre'deki operasyonları güya protesto etmek için Mardin’in Nusaybin ilçesi Girmeli Mahallesi’ne (Köyü) gelen HDP’lilerin, camiyi adeta otel gibi kullandıkları ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için çevre il ve ilçelerinden geçtiğimiz günlerde Mardin’in Nusaybin ilçesi Girmeli Mahallesi’ne gelen HDP’li grup, önceki Cizre’ye yürümek istedi.
Mahalle sakini vatandaş yaşananları şöyle anlattı:  “Bu grup, uzun zamandır beri burada. Cizre’ye girmek istiyorlar, fakat yasak olduğu için polis ve jandarma izin vermiyor. Ara ara HDP’li bazı milletvekili ve belediye başkanları da eylemcilere destek vermek amacıyla buraya geliyorlar. Grubun içinde zaman zaman silahlı kişiler de görünüyor. Bu silahlı kişiler, sözde grubu koruyor. Tabi bunların arasında yabancı uyruklu kişiler de var, sanırım onlara mesaj veriyorlar. İşte biz kendi güvenliğimizi sağlayabiliyoruz diye… Geçen silahlı bu kişiler, köyün girişinde arama noktası bile oluşturdu. Tabi bu eylemci grubu, geceleri köylülerin evlerine zorla giriyorlar. Köyde huzur bırakmadılar. Bazı köylüler, onları evlerine sokmuyor, ama bazıları da ölüm ile tehdit edildiği için sesini çıkartmıyor. Kimisi de kapılarını onlara açmıyor. Namaz kılmayan bu inşalar Köy Camisi’ni adata otel gibi kullanarak camide yatıp kalkıyorlar. Köye geldiklerinden beri aileler huzursuz ve bunları istemiyor.”

Kaynak: Dinihaberler.com 



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23