• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristbaşının iadesi için önemli adım

Yeniakit Publisher
2016-10-27 03:15:00 - 2016-10-27 03:21:01
Teröristbaşının iadesi için önemli adım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iade konusunu ele almak üzere bir araya geldi.

Teröristbaşı Gülen’in iadesi için kolları sıvayan Türkiye bu noktada önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

FETÖ elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen’i iade etmemek için elinden geleni yapan ABD’li mevkidaşı Lynch ile ABD Adalet Bakanlığında görüştü.

İki bakan arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Bozdağ, ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Lynch ile FETÖ kurucusu ve yöneticisi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bir numaralı faili Gülen'in iadesini görüşeceklerini belirtmişti.

ABD'ye daha önce 4 iade dosyası gönderdiklerini, darbe teşebbüsüyle ilgili de geçici tutuklama talebini ilettiklerini ifade eden Bozdağ, Türkiye'nin hassasiyetlerini birinci elden ABD'nin en üst düzey yetkilisine aktarma fırsatı bulacaklarını dile getirmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bozdağ, Türkiye ile ABD arasındaki iade anlaşması kapsamındaki karşılıklı hükümlerin de üzerinde durarak, terörist Gülen’in iadesi için gerekli olandan fazla delil bulunduğunu kaydetmişti.

Bozdağ, “Terörist Gülen'in iade edilmemesi veya iade sürecinin zamana yayılması Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyecektir. Biz istiyoruz ki Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler, bir terörist yüzünden olumsuz bir noktaya gelmesin." ifadesini kullanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23