• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristbaşı Gülen'in lüks yaşamı böyle görüntülendi

Yeniakit Publisher
2017-12-08 10:51:00 - 2017-12-08 10:58:48
Teröristbaşı Gülen'in lüks yaşamı böyle görüntülendi

Darbe girişimi sonrası Türkiye’nin iade taleplerine kulak kapatan ABD, teröristbaşı Fetullah Gülen’in topraklarında kurulu dev çiftlikte yaşamasına göz yumuyor.

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in Mart 1999'da Türkiye'yi terk etmesinin ardından yerleştiği Saylorsburg kentindeki Lohmann Rd, 18353 adresinde yer alan 400 dönümlük dev çiftlikte çekilen fotoğraf karelerinde örgütsel toplantılar yapılan salonlar, Türkiye'den ziyarete gelen örgüt üyelerinin ağırlandığı şatafatlı odalar, teröristbaşının yürüyüş yaptığı geniş ormanlık alan dikkat çekiyor.

Teröristbaşı örgüt toplantılarını farklı boyutlardaki özel salonlarda yapıyor.



Bir karede örgüt elebaşı Porsche Cayenne marka aracına binerken arkasında koruması bekliyor. Feto'nun sağ kolu olan 'Uzun Cevdet' lakaplı Cevdet Türkyolu'nun araca bindiği görülüyor. Çiftlikteki yaban hayvanlarının dolaştığı, havuzların ve derenin de göründüğü kareler de ilgi çekici. Gülen, yakın kurmaylarıyla yaptığı dar kapsamlı örgütsel toplantıları ufak ve korunaklı odada gerçekleştiriyor. Daha büyük boyuttaki salonda ise genel sohbet toplantıları gerçekleştiriliyor. Çiftlikte yüzlerce örgüt üyesini ağırlayabilecek kapasitede dev bir yemekhane ve mutfak da bulunuyor. Bir başka kare de örgütün iki azılı üyesi Ekrem Dumanlı ve Mehmet Kamış'ın ziyaretinde çekilmiş.

400 DÖNÜMLÜK ÇİFTLİK

400 dönümlük alanı olan bu çiftlikte lüks içinde yaşamaya devam eden Gülen'in ikamet ettiği bir büyük malikânenin yanı sıra, sekiz tane de büyük villa bulunuyor. Bu villalardan biri Feto'nun şahsi kullanımına, diğeri dünyanın çeşitli yerlerinden örgüt liderini ziyarete gelenlerin konaklaması için tahsis edilmiş. Lüks içinde yaşayan Fetö elebaşısı bir röportajda 'hiç iki ceketim olmadı' diyerek duygu sömürüsü yapmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KATOLİK TARİKATININ YAZLIK KAMPIYDI

Çiftlik, daha önce bir Katolik tarikatı olan Cizvitler'in yazlık kampı olarak kullanılıyordu. Kaynak Holding'e kayyum atanan ve orada bir süre Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan İmran Okumuş, çiftliğin 2 milyon 40 bin dolara satın alındığını, bu paranın 2016'da el koyulan Abdullah Katırcıoğlu'na ait bir şirketten gittiğini belirterek, "Burası 2005'te alınmış, ipotek konulmuş, sonrasında 2015'te ABD'deki Golden Generation Worship&Retreat Center şirketine bağışlanmış" dedi.

Sabah

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23