• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör yuvası ‘Kızıl sendika’

Yeniakit Publisher
2015-07-27 17:01:00 - 2015-07-27 17:26:34
Terör yuvası ‘Kızıl sendika’

Önlerine geleni “sarı sendikacılıkla” suçlayan, radikal sol örgütlere yardım ve yataklık eden Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)’nın genel merkezinde terör örgütü militanlarının tedavi edilmesine eğitim camiasından sert tepki geldi.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Önlerine geleni “sarı sendikacılıkla” suçlayan, radikal sol örgütlere yardım ve yataklık eden Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)’nın genel merkezinde terör örgütü militanlarının tedavi edilmesine eğitim camiasından sert tepki geldi. Akit’e konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “İnsanların canına kastedenler insanların eğitime katkı bulunması beklenemez. Bu ölü gözünden yaş beklemek gibidir” dedi. Eğitim-Bir-Sen Başkan Vekili Latif Selvi de, Eğitim-Sen’in yasadışı örgütlerin yuvası haline geldiğini belirterek, asli görevine dönmesi çağrısında bulundu.

Gündoğdu, Eğitim-Sen’in terör örgütlerinin yuvalandığı bir merkez halinde olduğunu ve bu durumun ülkeye ve eğitim sistemimize zarar verdiğini söyledi. Gündoğdu, “Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse, bütün düğmeler yanlış gider. Türkiye’de de sivil toplum ve siyasette ilk düğmeyi yanlış ilikleyenler var. 3 yıldır silahların sustuğu şehit cenazelerinin gelmediği, ama silahları gömmesi gerekenlerin gömmemesi ülkeyi bu duruma getirdi. 7 Haziran’da seçim barajını aşan ancak insanlık barajına takılan, siyaseti terör örgütlerinin çarkına su taşımak için yapan siyasiler ve partiler var. Eğitim-Sen ve KESK’in yaptığı da aynı çarka su taşımak” dedi.  

“Eğitim-Sen’in genel merkezinde barındırdıkları hasta vatandaş ise neden hastanede değil, teröristse neden sizin genel merkezinizde? Eğitim-Sen’in yöneticilerine sorulması gereken soru bu” diyen Gündoğdu, Eğitim-Sen’in terör örgütleriyle koyun koyuna olduğunu belirtti. Gündoğdu şöyle konuştu: “Sendikacılığın sivil olanı makbuldür. Millete rağmen terör örgütlerine yaslanarak PKK ya da IŞİD için sendikacılık yapmak bu ülkeye zarar verir. HDP’liler ve Eğitim-Sen’liler IŞİD’e ne kadar karşıysa en az onun kadar da PKK’ya karşı olmadığı sürece terörden nemalanmış olurlar. Teröristle akraba olmuş olurlar. İnsanların canına kastedenler insanların eğitime katkı bulunması beklenemez. Bu ölü gözünden yaş beklemek gibidir.”

“BİRTAKIM ÖRGÜTLERİN YUVALANDIĞI…”

PKK, DHKP-C, MLKP gibi kanlı eylemlere imza atan örgütlerle omuz omuza çalışan Eğitim-Sen, Ankara’da bulunan genel merkez binasında Kobani’deki çatışmalar sırasında yaralanan örgüt militanlarını tedavi ettiğinin ortaya çıkması eğitim camiasında şok etkisi meydana getirdi. Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olan Eğitim-Bir-Sen’in Başkan Vekili Latif Selvi, Eğitim-Sen’in içinde bulunduğu durumun eğitim sistemini olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Eğitim-Sen, illegal örgütlerle birlikte anılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Selvi, “Birtakım illegal yapıları -terör örgütü PKK gibi- kendi bünyelerinde barındırmaları kendilerine ve ülkeye fayda getirmez. Durumdan üzüntü duyduk. Birtakım örgütlerin yuvalandığı, perdenin arkasında başka bağlantılara odaklandıkları için de Eğitim-Sen’in hatalı bir yolda olduğu kanaatindeyim” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23