• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör sandıkta biter!

Yeniakit Publisher
2015-10-05 07:48:25 - 2015-10-05 07:48:25
Terör sandıkta biter!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Strazburg’da düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” etkinliğinde konuştu. Türkiye’nin istikrar ve güven ortamına ihtiyacının olduğu bir dönemde yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde millete çok önemli görevler düştüğünü belirten Erdoğan, “Terörü sandıkta siz bitireceksiniz” dedi.

EYÜP YILMAZ / STRAZBURG  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zenith salonunda Avrupa Sivil Toplum Birliği’nce düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” etkinliğinde konuştu. Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinde millete çok önemli görevler düştüğünü belirterek, “Terörü sandıkta siz bitireceksiniz” dedi.

Konuşmasına, salonu dolduran kalabalığa gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Eylül’de İstanbul’da da aynı isimle, “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitingi düzenlendiğini hatırlatarak, “Tüm dünyaya teröre karşı tek ses olduğumuzu haykırmıştık, bugün de burada sizlerin, Avrupa’daki milyonlarca nefes adına teröre karşı tek ses olduğunuza şahitlik ediyoruz” diye konuştu.

Salondakilere, “Sizler Anadolu ruhunu Avrupa’da yaşatan 21. yüzyıl alperenlerisiniz. Sizler Kars’taki Harakani Hazretleri’nden Ankara’daki Hacı Bayram Veli Hazretleri’ne, Konya’daki Mevlana Hazretleri’nden Bursa’daki Somuncu Baba’ya, İstanbul’daki Eyüp Sultan Hazretleri’nden Bosna’daki Sarı Saltuk’a, Macaristan’daki Gülbaba’ya kadar nice gönül erinin bugünkü temsilcilerisiniz” diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sizler hangi toplum içinde yaşarsanız yaşayın vatanınıza, milletinize sırtınızı kesinlikle dönmediniz. Yiğitçe durdunuz, dik durdunuz, dikleşmeden dik durdunuz. Onun için sizler gurbet ateşi yüreğinizi ne kadar yakarsa yaksın ülkenize hep sahip çıktınız. Sizler nerede yaşarsanız yaşayın bayrağınıza saygıda asla kusur etmediniz. Sizler sıladan, uzakta olsanız da birliğinizi, beraberliğinizi, kardeşliğinizi hep önce tuttunuz.”

SADECE TERÖRİSTLE DEĞİL, TERÖRE KARŞI DA MÜCADELE EDİYORUZ

“Türkiye, terör meselesini eninde sonunda çözecek, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Puslu havada kendilerini dev aynasında görenler etraf aydınlandığında gerçekle bir kez daha yüzleşecekler” diyen Erdoğan, “Bu defa geçmiş dönemlerden farklı olarak sadece teröristle değil, teröre karşı da mücadele ediyoruz. Terörü ortadan kaldırdığımız zaman terörist sorununu da kendiliğinden çözmüş olacağız” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BİZ TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ KÜRT KARDEŞLERİMİZLE DEĞİL 

“Altını çizerek söylüyorum, biz terörle mücadele ediyoruz. Bölgede yaşayan kardeşlerimizle değil. Bunun iyi bilinmesi lazım” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim sorunumuz Kürt kardeşlerimizle değil, bizim sorunumuz terörledir, teröristledir. Terör örgütü de sırtını ona yaslayan parti de kesinlikle Kürt temsilcisi değildir” diye konuştu.

Asıl büyük tehlikenin, terör örgütünün eylemleri olmadığını, terör eylemlerinin üstesinden geldiklerini belirten Erdoğan, asıl tehlikenin, milletimizin birliğinin, beraberliğinin, bin yıllık kardeşlik hukukumuzun zarar görmesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Kurtuluş savaşımızı verdik, cumhuriyetimizi kurduk. Bu uğurda her türlü fedakarlığı yaptık. Ama üzerimizde oynanan oyunları maalesef bitiremedik. Biz, vazgeçtiklerimizin üzüntüsünü hep içimize attık ama sahip olduklarımızdan kalanlara gözlerini dikenler emellerinden hiç vazgeçmediler. Bizim kimsenin toprağında, malında, mülkünde, zenginliğinde gözümüz yok. Kimsenin de bizim üzerimizde hesap yapmasına tahammülümüz yok” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ ÇAPULCUYA TESLİM ETMEYİZ

Türkiye’de yaşadığı halde bu topraklarla, bu coğrafyanın tarihiyle, kültürüyle, birikimiyle hiçbir irtibatı kalmamış olanlar bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların kimi siyasetçi, kimi medya mensubu, kimi iş adamı, kimi şu, kimi bu sıfatı taşıyor olabilir. Önemli olan nereye hizmet ettikleridir, kimin kılıcını çaldıklarıdır” dedi.

Erdoğan, “Hem bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, havasını teneffüs edip hem de bu milletin birliğine kastedenleri, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne saldıranları asla affetmeyeceğiz. Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Onun için de üç-beş çapulcuya asla teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Terör örgütleri akrep gibidir. Eninde sonunda kendilerini taşıyanları, destekleyenleri, kullananları da sokarlar. Çünkü karakterleri budur. Gelin bu insanlık düşmanı örgüte karşı hep birlikte mücadele edelim. Teröre karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim. İnanın bana o zaman sadece çok daha güvenli bir Türkiye’ye değil aynı zamanda çok daha güvenli bir Avrupa’ya, çok daha güvenli bir dünyaya kavuşacağız.”

Türkiye’nin istikrar ve güven ortamına ihtiyacının olduğu bir dönemde yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde ülkemizdeki vatandaşların yanı sıra gurbetçilere de çok önemli görevler düştüğünü belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Terörü sandıkta siz bitireceksiniz. Sizler, bugün burada teröre karşı, terör örgütüne karşı, onun hain saldırılarına karşı, terör örgütünü doğrudan veya dolaylı olarak destekleyenlere karşı duruşunuzu net bir şekilde göstererek bize ve güvenlik güçlerimize büyük bir moral verdiniz. 1 Kasım seçimlerinde de teröre karşı bu kararlı duruşunuzu sandığa yansıtarak dünyaya, Avrupa’ya ve ülkemiz içindeki birtakım kesimlere tarihi bir mesaj vereceğinize inanıyorum”

EYYY AVRUPA!

Konuşmasında Avrupa’nın ikiyüzlü tutumuna da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz 2 milyon Suriyeliyi misafir ederken, Avrupa’da 200-250 bin sığınmacı var. Ey Avrupa, acaba İnsan Hakları Beyannamesi’nde bunlarla ilgili hiçbir şey yok mu ya? İnsan Hakları Beyannamesi’ni hiç okumadınız mı ya? Acaba mültecilerle ilgili bu komisyonları filan Birleşmiş Milletler’de niye kurdunuz? Bunlar ne işe yarar?” diye sordu. Erdoğan, Strazburg’daki mitingin ardından özel uçak “TUR” ile Belçika’ya gitti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23