• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör örgütüne büyük darbe

Yeniakit Publisher
2017-10-20 11:06:00 -
Terör örgütüne büyük darbe

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor.

Diyarbakır'da kalabalık terörist grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla Hazro, Kulp, Silvan ve Lice ilçelerinde operasyon için düğmeye basıldı. 39 ayrı bölgede devam eden ve elit birliklerin katıldığı operasyonda, Silahlı İnsansız Hava Araçları SİHA'lar da kullanılıyor. Örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı kalabalık terörist grubun kış aylarını geçirmek amacıyla Diyarbakır'ın Hazro, Kulp, Silvan ve Lice kırsalında üslenmeye çalıştığı belirlendi. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için jandarma ve güvenlik korucularının da katıldığı hava destekli büyük operasyon başlatıldı. 4 ilçeye bağlı 39 noktada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

KOMANDOLAR BÖLGEDE

Hakkâri'nin Çukurca ilçesi karşısında yer Zap Vadisi'ndeki operasyon da devam ediyor. Bolu 2. Dağ Komando Tugayı'na bağlı birliklerin katıldığı operasyon Zap Vadisi'nin en kritik noktası olan Zer Tepe bölgesinde yoğunlaşıyor. Çok sayıda mağara, silah mevzileri ile sığınaklar imha edildi.

ZAP'TA 28, HAKKARİ'DE 31 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce dün Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesi ve Hakkâri'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın internetten yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen bölücü örgüt mensubu bir terörist topçu atışıyla, 2 terörist ise hava harekâtında etkisiz hale getirildi. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28'e ulaştı. Hakkâri Yüksekova'da da dün 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı böylece 31'e çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23