• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör örgütü PKK’nın planı bozulunca B planı devreye girdi!

Yeniakit Publisher
2018-02-21 08:34:00 - 2018-02-21 09:10:38
Terör örgütü PKK’nın planı bozulunca B planı devreye girdi!

Zeytin Dalı Harekâtı’nı sekteye uğratmak için hamle üstüne hamle yapan Rus-İran ortaklığı, Şii grupları Afrin’e soktu. İran’ın bölgeye gönderdiği Şii milisler Nubbul Zehra üzerinden Afrin’e giriş yapmaya çalıştı.

Sahadan alınan bilgilere göre Afrin’e giden silahlı grupların bazılarının İran destekli Liva el Bakir flamaları taşıdığı öğrenildi. Tamamı Şii milislerden oluşan terör gruplarının elebaşlarının doğrudan İranlı General Kasım Süleymani’den emir aldığı belirtildi. Yaptığı yayınlarla günlerdir pazarlıkların devam ettiğini belirten Al Mayadeen televizyonu “Halk Savunma Birlikleri” adı verilen İranlı terör gruplarının şehre girişlerini canlı yayınladı. Görüntülerde Afrin’e giren Şii milislerin rejime ait askeri kıyafet bile giymemesi gözlerden kaçmadı.

Türk askerine karşı savaşacaklardı

Terör örgütünün Afrin sözcülerinden Brusk Haseke, Rus yayın organı Sputnik’e yaptığı açıklamada, Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini belirterek, şunları söyledi: “Suriye ordusunun Afrin'e girdiği iddiaları doğrudur. Suriye ordusuna bağlı askeri güç, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için bugün Afrin'e geldi. Afrin halkına yardım etmek ve savunmak için girdiler. Ne kadar askerin girdiği konusunda rakam veremeyiz. Bu askeri meseledir.”

PKK destekçisi İran militanlarına bombardıman

Türk Ordusu, PKK’yı korumak için Afrin'e doğru hareket eden İran yanlısı militanların güzergâhını top atışlarıyla ve hava bombardımanıyla kıskaca alınca militanların önemli bir bölümü geriye döndü böylece İran’ın planları suya düştü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bugüne kadar yoğun işbirliği içerisinde oldukları defalarca ortaya çıkan Esed/Hamaney rejimi ve terör örgütü PKK’nın Afrin planı yürürlüğe konuldu. İran’ın bölgeye gönderdiği Şii milisler Halep üzerinden Afrin’e giriş yaptı. Afrin’e giden silahlı grupların İran destekli Liva el Bakir’e bağlı olduğu bildirildi. Tamamı Şii milislerden oluşan terör grubunun eli kanlı İranlı komutan Kasım Süleymani’nin komutanlarından emir aldığı belirtildi. Yaptığı yayınlarla günlerdir pazarlıkların devam ettiğini belirten Al Mayadeen televizyonu “Halk Savunma Birlikleri” adı verilen İranlı terör gruplarının şehre girişlerini canlı yayınladı. Görüntülerde Afrin’e giren Şii milislerin resime ait üniformaları giymediği kendi milis kıyafetleri ile bölgeye gittikleri görürlü.

Müslim Rusya’yı ele verdi

Avrupa’da örgüt propagandası yapmaya devam eden Suriye PKK’sı PYD’in elebaşlarından Salih Müslim PKK ile rejim arasında devam eden görüşmelerin Rusya aracılığı ile yapıldığını açıkladı. Şu anda Suriye hükümetiyle Rusya’nın arabuluculuğunda müzakereler var ancak henüz bir anlaşmaya varılmış değil” diyen Müslim, Rus yetkililer tarafından yalanlandı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov “Şam yönetimi ile YPG arasında Afrin ile ilgili görüşmelerde Rusya’nın herhangi bir rolünün olmadığını” söyledi.

YPG mevzilerinde Rus bayrakları

Terör örgütü PKK mensupları Tür askerini durdurabilmek adına her türlü yolu deniyor. Daha önce ABD bayrakları altına sığınan terör örgütü mensuplarını yeni sığınağı ise Rus bayrağı oldu.

Amaç Esed’le masaya oturtmak mı?

Bütün bu gelişmeler yaşanırken Afrin özelinde devam eden pazarlıkların uzağında görünen Rusya’dan “Esed’le görüşün” teklifi geldi. Afrin’deki duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin güvenlik çıkarlarının Şam yönetimiyle doğrudan diyalog yoluyla korunabileceğini söyledi. Rusya bu hamle ile milyonlarca Müslüman’ın katili Esed’e meşruiyet kazandırma çabasında olduğunu ortaya koymuş oldu.

“Rejim Ordusu diye bir şey yok”

Suriye’de Rejim resmi anlamda rejim ordusu olarak anılan askeri birliklerin sayısının çok düşük olduğunu belirten yerel kaynaklar Diriliş Postası’na durumu şu ifadelerle özetlediler: “Suriye’de Suriye Ordusu yok artık. Ruslar’ın ayakta tuttuğu hava kuvvetleri ve İran’ın ayakta tuttuğu etlik birlikler var. Elit kara birliklerinin hemen hemen Hepsi Şam’ın içine ve kırsalına sıkışmış durumdalar. Hizbullah Terör örgütü ve ona bağlı milis birlikleri çoğu zaman ordu taklidi yapıyor burada olan sadece İran yanlısı militanlar, DAEŞ militanları ve PKK militanları. Suriye’nin her çatışmalar bölgesinde İran’ın Afganistan’dan, Irak’tan, Lübnan’dan, Ürdün’den ve Filistin’den getirdiği yabancı savaşçılar ve paralı askerler var.”

Bayraktar acımadı

Türk Ordusu, PKK’yı korumak için Afrin'e doğru hareket eden İran yanlısı militanların güzergâhını top atışlarıyla ve hava bombardımanıyla kıskaca alınca militanların önemli bir bölümü geriye döndü böylece İran’ın planları suya düştü. Bayraktar TB2 ile adım adım takip edilen Militanlar geldikleri Nbbul bölgesine doğru püskürtülürken yerden atış yapan uzun menzilli topların yaptığı nokta atışlarla etkisiz hale getirildiler.

Diriliş Postası

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23